Click pentru a te abona

FLAG Delta Dunării: 3 milioane de euro pentru județul Tulcea

0 Shares

*42 contracte de finanțare în valoare de aproximativ 3 milioane de euro

* alte 11 proiecte avizate favorabil în vederea contractării (un procent de absorbție de 25% pentru perioada imediat următoare).

Untitled-1

În cadrul celor trei sesiuni de finanțare, FLAG Delta a primit și a analizat un număr de 239 cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de 36,9 milioane de euro.

Dintre acestea au fost verificate, evaluate și selectate în vederea finanțării un număr de 145 de proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 22 milioane de euro.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a felicitat echipa care a reuşit să atragă aproximativ 20 de milioane de euro la Tulcea: „Am avut convingerea încă de la început că trebuie să ne dăm o şansă astfel încât această sumă, de aproximativ 20 de milioane de euro, să nu treacă pe lângă noi, pe lângă pescari, pe lângă unităţile administrativ teritoriale din judeţ“. Mai mult, şeful administraţiei judeţene a discutat despre faptul că sumele solicitate până la momentul de faţă sunt cu 4 milioane de euro mai mari decât alocarea iniţială. În acest sens, i-a asigurat pe cei prezenţi că va face tot ce îi stă în putere pentru ca economiile din alte astfel de grupuri de lucru să fie redirecţionate către Tulcea. „Vreau să vă spun că sumele alocate prin FLAG reprezintă bugetul Consiliului Judeţean (suma pentru dezvoltarea infrastructurii) pe patru ani. Este, aşadar, o sumă extraordina de importantă pentru unităţile administrativ teritoriale din Tulcea“.

Despre proiectele din judeţul Tulcea

Luncaviţa a semnat un contract de finanţare cu valoarea totală de peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătăţirea infrastructurii drumului de acces DE 147, în scopul consolidării competitivităţii zonelor pescăreşti din comuna Luncaviţa. Comuna Beştepe va avea o nouă zonă de agrement – picnic în localitatea Băltenii de Sus: este un proiect semnat deja, în valoare de 581.546 lei.

Maliuc are mai multe proiecte semnate şi altele în curs de semnare. Aici vor fi multe realizări pentru comunitate şi pentru turism – rezolvarea transportului fluvial intern, facilitate de acostare la Partizani, la Maliuc, la fel la Gorgova, şi urmează amenajarea drumului comunal din Partizani.

Isaccea îşi va rezolva, cu ajutorul FLAG DELTA, unele probleme de infrastructură – prin extinderea sistemelor de apă şi canalizare şi va avea o nouă facilitate de acostare.

La Crişan sunt semnate trei contracte în valoare de aproximativ un milion de lei, este vorba de facilităţi de acostare ce vor contribui la dezvoltarea turismului la Crişan, Milă 23 şi Caraorman.

Sulina a semnat trei proiecte de finanţare pe facilitate de acostare şi achiziţie ambarcaţiune, Jurilovca – două, Mahmudia urmează să semneze tot trei proiecte, Murighiolul – patru, Sfântu Gheorghe – două, C.A. Rosetti – patru.

Ce spun beneficiarii

Ştefan Ilie, primar comuna Luncavița : „Recunosc că la început am fost sceptic, dar vedem rezultatele. Presiunea vine acum pe autorităţile locale, care  trebuie să cheltuiască banii într-o perioadă destul de scurtă. (…) Pentru comune acest FLAG este o mană cerească“. Luncaviţa are două proiecte, unul dintre ele (cel referitor la modernizarea unui drum) este déjà în faza de licitaţii.

Aurelian Sevastian, primar Maliuc : „Sunt un primar fericit. Pe primul proiect am achiziţionat şalupa cu care am venit azi la Tulcea“. Maliuc are cinci proiecte (unul pentru achiziţionarea şalupei, unul pentru modernizarea unui drum din localitatea Partizani şi trei pentru facilităţi de acostare în Partizani, Gorgova, Maliuc).

 

La Tulcea s-au semnat contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de 14 milioane de lei

-1,5 milioane de lei pentru Municipiul Tulcea (modernizarea rețelelor secundare de furnizare a căldurii)

-12,5 milioane de lei: Izvoarele, Greci, Beidaud, Jijila, Jurilovca, Luncavița,Topolog și Isaccea au primit contractele pentru investiții in infrastructură

Valoarea totală a proiectelor se ridică la 12.560.180 lei, din care alocarea inițială a fost de 6.560.180 lei, iar 6.000.000 lei a fost suplimentare (Izvoarele: „Modernizare drumuri, înființare trotuare de-a lungul DN 22F, amenajare centru civic localitatea Izvoarele“ –1.260.691 lei ; Beidaud : „Reabilitare drum comunal DC 26 pe teritoriul comunei Beidaud“ – 1.030.000 lei;Greci: „Modernizare strada Carabalu don comuna Greci“ – 1.334.300 lei ;Jijila : „Reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă, comuna Jijila“ – 1.794.829 ;Jurilovca : „Modernizare drumuri comunale comuna Jurilovca“ – 2.000.000 ;Luncavița : „Sistem de canalizare și stație de epurare în localitatea Rachelu, comuna Luncavița“- 1.612.626 lei ;Topolog : „Modernizare și extindere alimentare cu apă în localitățile Sâmbăta Nouă și Cerbu – 1.527.734 lei ;Isaccea : „Modernizare drumuri publice în orașul Isaccea“ – 2.000.000 lei). Deasemenea, municipiul Tulcea a primit pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei termice 1,51 de milioane de lei, proiectul care urmează să se deruleze făcând parte din Programul de Termoficare 2006-2015 căldură şi confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, derulat de MDRAP.

La acest moment singura strategie ITI ( Investiţiile Teritorial Integrate) , finalizată și aprobată la nivelul României este pentru județul Tulcea, astfel încât, peste 1 miliard de euro vor ajunge în următorii ani în această zonă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com