Click pentru a te abona

Festivalului–Concurs Judeţean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”și-a desemnat câștigătorii

0 Shares

Duminică, 15 aprilie 2018, în organizarea Primăriei Municipiului Tulcea și Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, cu începere de la orele 11.00,  la Satul Pescăresc din Tulcea s-a desfășurat cea de a-III-a ediție a Festivalului–Concurs Judeţean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”.

Scopul acestei manifestări este descoperirea şi lansarea de noi talente interpretative, de a stimula în rândul artiştilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a frumuseţii portului popular dobrogean, de a sprijini comunităţile locale (Cămine Culturale, Case de Cultură din judeţul Tulcea, Şcoli de specialitate, Instituţii de învăţământ de specialitate) şi pe interpreţii sau grupurile vocale care doresc să se implice și să participe activ la păstrarea identităţii noastre naţionale.

La prezenta ediție au participat la concurs solişti vocali, instrumentişti şi grupuri vocale cu vârste peste 7 ani, organizați pe următoarele trei secţiuni:

–   secțiunea :           7 – 14 ani;

–   secțiunea :         15 – 18 ani;

–   secțiunea :       peste 18 ani.

Au susținut recitaluri în afara concursului, cunoscuții interpreți de muzică populară Ion Amititeloaie din Constanța și Laura Mocăniță din Tulcea.

Concurenții și interpreții au fost acompaniați de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, sub conducerea muzicală a profesorului Aurelian Croitoru.

Juriul, prezidat de domna profesor doctor Monica Buhai – Inspector școlar pentru arte si pentru monitorizarea programelor privind accesul la educatie, la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, a avut următorii membri: profesor Ștefan Coman – maestru coregraf, director al Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”; profesor Mihail Gheba – Inspector școlar pentru activități extrașcolare la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea; profesor Aurelian Croitoru – dirijor al Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”; profesor Georgeta Nichifor – solist vocal în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”; Constantin Daniel Arhire, secretar literar al Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Emoțiile concurenților au fost mari, la fel ca și bucuria spectatorilor și juriului. În final, au fost acordate următoarele premii și mențiuniu:

       Marele premiu: Denisa Călin din Niculițel 

Secțiunea Soliști vocali – 7-14 ani

             Premiul I

 • Lucian Grigore din Tulcea*Ana Cristina Bîlea din Tulcea*Medeea Carastoian din Tulcea*Dragoș Vlădeanu din Nufăru

   Premiul II

 • Evelina Gălățanu din Tulcea*Călin Andrei Paraschiv din Tulcea*Ana Maria Ecaterina Chiriță din Tulcea*Adelina Buzoianu din Tulcea*Andreea Vlad din Tulcea*Monica Toader din Tulcea*Andreea Cristea din Tulcea

   Premiul III

 • Ana Baciu din Tulcea*Maria Goșa din Tulcea*Anca Eftime din Tulcea*Nicu Ionuț Răducan din Tulcea*Ioana Ștrail din Tulcea*Gabriela Larisa Bangălă din Casimcea*Lorena Ioniță din Dăeni,
 • Teodora Gabriela Geru din Măcin*Violeta Maria Gluga din Măcin*Alexandra Pătrașcu din Niculițel*Andreea Țopa din Văcăreni*Cristiana Tihan din Tulcea 

    Mențiune

Maria Acsente, Raluca Armăsaru, Mihaela Timeea Băsău, Alexandra Maria Dima, Raluca Jipa, Adelina Niță, Maia Mistrian, Maria Nistor,  din Tulcea, Ionuț Antonio Iov din Casimcea, Mihaela Stan din Mircea Vodă, Claudia Năstăsache din Măcin

,Secțiunea Soliști vocali – 15-18 ani

Premiul I

 • Steluța Ciobanu din Tulcea
 • Răzvan Gabriel Poșchină din Tulcea

          Premiul III

 • Larisa Chița Dumitru din Tulcea

Secțiunea Soliști vocali – peste 18 ani 

Premiul III

 • Georgiana Roxana Mihai din Tulcea

Secțiunea Instrumentiști – 15-18 ani 

Premiul I

 • Ștefan Stanciu din Luncavița (acordeon)
 • Florin Cabaua din Măcin (acordeon) 

Secțiunea – Grupuri vocale  7-14 ani

    Premiul I

 • Grupul Vocal „Dorulețul” din Tulcea

    Premiul II

 • Grupul Vocal „Mlădițe Dobrogene” din Văcăreni

Premiul III

 • Grupul Vocal „Magia Deltei” din Tulcea 

Secțiunea – Grupuri vocale  peste 18 ani 

     Premiul I

 • Grupul Vocal Feminin „Dunăreanca” din Isaceea
 • Grupul Vocal „Bujorelul” din Măcin

Organizatorii intenționează ca cea de a IV-a ediție a Festivalului-Concurs „Florile Dobrogei”, ce urmează a se defășura în anul 2019, să își schimbe caracterul județean și să devină inter-județean, cu invitarea și participarea și a tinerelor talente din Județul Constanța.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com