Click pentru a te abona

Festivalul “Primăvara Dunăreană” de la Izmail, un exemplu de cooperare culturală între județul Tulcea, România și orașul Izmail, Ucraina

0 Shares

“Am răspuns invitației primăriei orașului Izmail, Regiunea Odesa, Ucraina, a primarului  Andrii Abramchenko și a consiliului local de a participa la Festivalul “Primăvara Dunăreană” în spiritul dezvoltării fructuoase a relațiilor bilaterale româno-ucrainene.

După liturghia de la Catedrala Svyato-Pokrovsky,   am depus, într-un cadru solemn, omagiul nostru și buchete de flori la Monumentului Eroilor Români  refăcut cu efortul susținut al administratiei locale și sprijinul necondiționat al Primarului orașului Izmail, Andrei Abramchenko, în consens și profund respect față de istorie.

Festivalul ne-a făcut să ne simțim ca acasă și am avut prilejul de a constata o stare de fapt incontestabilă:  cântecele și dansurile prezentate sunt identice cu cele ale Comunității Ucrainene din județul Tulcea. Au fost momente solemne și o atmosferă destinsă, prietenească, în cadrul căreia le-am urat românilor de pretutindeni toate cele bune și mi-am exprimat speranța că Centenarul Marii Uniri va fi de bun augur pentru noi toți” ne-a declarat deputatul social democrat Simion Lucian după festivitățile prilejuite de vizita delegației tulcene din care a făcut parte, la Festivalul “Primăvara Dunăreană” organizat de primăria orașului Izmail, Regiunea Odesa din Ucraina.

Reamintim faptul că în urmă cu un an,  urmare a  invitației primite din partea Consiliului Orășenesc Izmail (Ucraina), o delegatie tulceană s-a deplasat la Ismail pentru a participa în perioada de 25-28 mai la semnarea „Înțelegerii de cooperare între Orașul Ismail (Ucraina) și județul Tulcea”.

Scopul acelei deplasări a fost  acela de a dezvolta activitățile de cooperare transfrontalieră si inițiativele de proiecte comune din cadrul Euroregiunii „Dunării de Jos”.

“Orașul Izmail este o localitate cu valori europene ce-și propune realizarea unor activități de cooperare transfrontalieră  în primul rând cu județele/regiunile din imediata vecinătate iar după cum știți, aceste acțiuni comune s-au transformat în initiative de proiecte transfrontaliere benefice tuturor” a precizat primarul orașului Izmail, Andrii Abramchenko.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com