Click pentru a te abona

Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2017: o sărbătoare a prieteniei și a tradițiilor multiculturale

0 Shares

*”A fost o provocare pentru noi să organizăm un festival de o asemenea amploare dar am văzut oameni care se bucură, am văzut turiștii din localitate deosebit de interesați de dansuri, de costume, de muzica, de meșteșuguri sau de bucatele tradiționale, exotice și speciale pentru mulți dintre cei  care au dorit să participe în mod activ alături de artiști la festivalul nostru. A fost o întâmplare minunată pe care dorim să o continuăm cu mai multă implicare și profesionalism. Mulțumim tuturor celor care au fost împreună cu noi pe parcursul celor trei zile de sărbătoare a diversității pe malul bătrânului Danubiu” ne-au declarat organizatorii.

În perioada 28 – 30.07.2017 la  Mahmudia, s-a desfășurat Festivalul Diversității Mahmudia – Delta Dunării 2017, in cadrul proiectului cu același nume, proiect inițiat de  Asociația Culturală Centrul Cultural Delta Dunării și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

 Scopul proiectului : promovarea culturii naționale, a valorilor tradiționale locale (cântece, dansuri, port popular, meșteșuguri, gastronomie), promovarea turismului cultural al acestei zone mirifice a țării noastre, Delta Dunării, cu tradițiile și obiceiurile sale, îmbinate armonios cu arta contemporană.

 Activități ale proiectului :

A1. Organizarea de tururi de vizitare a obiectivelor turistice din localitate, 28- 29.07.2017;

A2. Organizarea și desfășurarea spectacolului  în zilele de 28- 29.07.2017;

A3. Demonstrație culinară.

Ca spațiu de conviețuire multietnică, Dobrogea se menține ca un exemplu de urmat, astfel că, protagoniști ai acestui eveniment au fost ansambluri etnice din plan local și regional, dar și din plan național.  Crearea unui spectacol al diversității culturale a adus un plus de valoare proiectului și ne-a ajutat la reușita acestui eveniment ce poate constitui pe viitor un punct de atracție turistică, turismul fiind o activitate economică importantă pentru creșterea nivelului de trai al comunității locale.

Inițiatorul proiectului: Asociația Culturală Centrul Cultural Delta Dunării

Cofinanțare:  Consiliul Județean Tulcea, Consiliul local Mahmudia, Primaria Mahmudia, Sponsori.

Parteneri:

• PRIMĂRIA COMUNEI MAHMUDIA/ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ PENTRU TURISM RURAL ECOLOGIC ȘI CULTURAL/COMUNITATEA RUȘILOR LIPOVENI – FILIALA MAHMUDIA/LICEUL TEHNOLOGIC ,, VASILE BACALU” MAHMUDIA/CĂMINUL CULTURAL MAHMUDIA

“A fost o provocare pentru noi să organizăm un festival de o asemenea amploare dar am văzut oameni care se bucură, am văzut turiștii din localitate deosebit de interesați de dansuri, de costume, de muzica, de meșteșuguri sau de bucatele tradiționale exotice și speciale pentru mulți dintre cei  care au dorit să participe în mod activ alături de artiști la festivalul nostru. A fost o întâmplare minunată pe care dorim să o continuăm cu mai multă implicare și profesionalism. Mulțumim tuturor celor care au fost împreună cu noi pe parcursul celor trei zile de sărbătoare a diversității pe malul bătrânului Danubiu” ne-au declarat organizatorii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com