Click pentru a te abona

Fermierii vor fi despăgubiți prin modificările Legii vânătorii. Fonduri mai mari pentru mediu și proprietate

45 Shares

* Pentru situații de urgență declarate și stabilite prin ordin al Prefectului, în situații de epizootii majore se poate vâna folosind dispozitivele de iluminare pe timp de noapte pentru identificarea vânatului în vederea  extragerii controlate a speciilor vizate de boală

* Perioadele de vânătoare vor fi corelate cu cele prevăzute de legislaţia comunitară pentru toate speciile de interes cinegetic la care vânătoarea este admisă.* se creează cadrul legal pentru creşterea tarifelor de gestionare care vor determina, implicit, fonduri mai mari ce revin bugetului de stat, fondului pentru mediu şi proprietarilor de terenuri.

Proiectul de modificare a Legii vânătorii și a protecției mediului cinegetic a făcut obiectul unor largi dezbateri la care au participat toți factorii interesați în cadrul unei subcomisii pe care a coordonat-o deputatul tulcean Lucian Simion, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic:

„Legea vânătorii (407/2006) interzice pășunatul animalelor în perioada 6 dec – 24 aprilie, inclusiv pe terenurile deținute de proprietarii animalelor sau pe cele pentru care au acordul scris al deținătorilor acestora, fapt care determină pierderi majore în rândul efectivelor de animale și aplicarea de sancțiuni contravenționale pentru crescătorii de animale.

Pe langa acest amendament la lege aprobat în urma dezbaterilor din comisii a rezultat necesitatea amendării și a altor articole din legea vânătorii astfel încât aceasta să răspundă problemelor actuale ridicate de Administratorii de fonduri cinegetice, gestionari, asociațiile profesionale și Ministerul Pădurilor și Apelor.

Necesitatea de a asigura tratament egal pentru gestionarii privați ai fondurilor cinegetice impune asigurarea legală a  posibilități de  cesionare  a acestor fonduri cu excepția Romsilva, ICAS și unităților de învățământ cinegetic.

S-au avut în vedere, deasemenea, pagubele produse de către exemplarele din speciile de faună cinegetică, altele decât cele trei prevazute în lege, ci și la accidente auto, omucideri sau vătămări corporale.

Așadar, prin amendamentele introduse, pagubele cauzate de exemplarele din specii de faună de interes cinegetic sunt compensate direct și în cel mai scurt timp de către autoritatea publică deconcentrată pentru silvicultură, autoritate care prin organele sale teritoriale poate să acționeze prompt. Iar în cazul în care se dovedește ca Gestionarul fondului cinegetic a omis să respecte obligațiile privind prevenirea pagubelor, autoritatea publică deconcentrată pentru silvicultură poate să recupereze sumele plătite.

Despăgubirile pentru pagubele produse în urma accidentelor de circulaţie cu exemplare din speciile de faună de interes cinegetic se suportă de către administratorul drumului, dacă nu sunt montate indicatoare „atenţie animale”sau de către conducătorul auto în cazul existenţei acestor indicatoarelor.

S-a amendat dublarea activității de gestionare a  fondului cinegetic  de către Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA care, în acest moment se face  în același timp cu paza fondului forestier, proprietate publică a statului, prin intermediul personalului silvic angajat.

Pentru situații de urgență declarate și stabilite prin ordin al Prefectului, în situații de epizootii majore se poate vâna folosind dispozitivele de iluminare pe timp de noapte pentru identificarea vânatului în vederea  extragerii controlate a speciilor vizate de boală” a declarat deputatul social democrat, Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com