Click pentru a te abona

Fermierii Români solicită sprijin și propun măsuri concrete pentru susţinerea agriculturii în perioada pandemiei de coronavirus.

590 Shares

Fermierii din România fac apel la întreaga clasă politică, la Guvernul României să nu uite că Agricultura țării poate salva toată suflarea țării și că agricultura trebuie considerată o prioritate strategică pentru asigurarea hranei şi trebuie luate măsurile necesare pentru protejarea celor care lucrează în ferme, asigurarea aprovizionării, garantarea securităţii şi siguranţei alimentare a cetăţenilor României.

Consider că acest lucru trebuie reflectat în consecinţă în toate comunicările Guvernului privind domeniile declarate strategice: sănătate, siguranţă publică, siguranţă alimentară şi agricultură.

Fermierii  noștri cer analizarea rapidă a soluţiilor propuse de asociaţiilor de fermieri, alţi lucrători din agribusiness şi implementarea imediată a propunerilor selectate, iar ministrul Agriculturii să transmită în spaţiul public mesaje privind măsurile luate sau care vor fi luate pentru susţinerea agriculturii, asigurării produselor agricole (a hranei pentru populaţie) şi să invite toate părţile implicate la cooperare şi solidaritate.

Oamenii care trudesc la munca pământului pentru pâinea noastră cea de toate zilele au nevoie să știe care sunt soluţiile pentru asigurarea transmiterii informaţiilor de interes pentru fermieri, cum se implică autorităţile în luarea măsurilor de sprijinire a continuării în bune condiţii a lucrărilor agricole din campania de primăvară, cum pot fi protejate persoanele vulnerabile care desfăşoară activităţi agricole şi pentru asigurarea bunăstării animalelor din fermele zootehnice. Oamenii au nevoie ca ministrul agriculturii să transmită cetăţenilor României că prin măsurile care se iau se are în vedere asigurarea deplină a securit[ţii alimentare a românilor şi sprijinirea lanţului agroalimentar de proximitate pentru buna traversare a acestei perioade.
Pentru că se află chiar în perioada însămânţărilor de primăvară, fermierii recomandă ca această agricultura să fie considerată obiectiv strategic şi dacă se decide carantinarea anumitor persoane care lucrează în fermă, carantinarea să se poate face la fermă, nu la domiciliu, astfel încât lucrările agricole să continue. Deasemenea trebuie să se aibă în vedere măsuri speciale pentru oamenii care lucrează în ferme în cazul declanşării unor eventuale probleme de sănătate (kituri testare, dispozitive medicale, personal medical etc).

Deasemenea, este absolut necesar ca regimul de muncă al zilierilor să fie reconsiderat şi să fie ridicate limitările referitoare la perioada de angajare a unei persoane pe an ți solicită ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru transportul de inputuri pentru ferme şi a produselor agricole destinate aprovizionării agro-alimentare sau cel puţin flexibilizarea acestuia în aşa fel încât aprovizionarea fermelor cu cele necesare activităţii de producere a hranei să nu fie perturbată.

În același timp, având în vedere riscurile care ar putea afecta și campania de toamnă, agricultorii solicită linii de credit fără dobândă pentru în vederea procurării din timp de către aceştia a inputurilor necesare (o parte semnificativă necesitând procurarea din afara României).

Pe lista măsurilor solicitate de marii fermieri au mai fost incluse: compensarea datoriilor statului cu sumele datorate de ferme pentru bugetul de stat în următoarele 3-4 luni (cu posibilitatea extinderii perioadei în funcţie de evoluţia pandemiei); compensarea sumelor negative din decontul de TVA cu datoriile fermierilor către bugetul de stat sau rambursarea sumelor după caz lunar în maxim 30 zile de la depunerea decontului; propunerile făcute de alte asociaţii (de exemplu: Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini) pentru susţinerea mediului de afaceri din România să fie luate în considerare şi pentru agricultură acolo unde au aplicabilitate (acordare facilităţi fiscale, prelungire credite / linii de creditare, reducere sau amânare plată taxe, impozite, facilităţi angajaţi/angajatori; acordarea de facilităţi fiscale companiilor din agricultură sau din alte industrii care se implică în susţinerea fermierilor prin donaţii, produse de igienă, dezinfecţie, îngrijire personală etc. (reducere taxe, amânare termene plată TVA etc).
Trebuie să sprijinim agricultura pentru că este extrem de importantă pentru noi toți, agricultura și roadele pământului au ajutat acest popor să treacă peste cele mai grele perioade ale istoriei.

Noi, parlamentarii avem această datorie sacră să atragem atenția asupra acestui sector deosebit de important de activitate, aș spune vital și dacă Guvernul nu are timp să se aplece asupra acestor probleme vom veni noi cu inițiative legislative pentru a-i sprifini pe agricultori.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com