Click pentru a te abona

Fenomene meteo extreme: drumuri blocate,bacurilele nu trec Dunărea la Brăila-Galați, bătrân decedat în incendiu, sunt asigurate urgențele cu mare dificultate

0 Shares

UPDATE ora14,00*Avertizare COD ROSU intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero pentru jud Tulcea: Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Horia, Izvoarele, Mihai Bravu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Slava Cercheză, Stejaru, Topolog *incident grav – incendiu soldat cu moartea unui bătrân de 76 de ani la Luncavița (au intervenit pompierii și SMURD Măcin dar omul nu a mai putut fi salvat)

UPDATE ora 10,00 *SMURD-ul, cu o șenilată a Drumurilor județene a preluat de la Babadag două persoane cu fracturi grave (un bărbat de 56 ani și o femeie de 59 ani) și o tânără cu abdomen acut de la Ceamurlia de jos*Cod Roșu în Dobrogea – toate drumurile județene sunt închise*mai multe localități și cartiere din municipiul Tulcea nu au energie electrică (au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total și una parțial, precum și 64 posturi de transformare, fiind afectate 9 localități, respectiv Rahmanu, Haidaru, Baia, Lunca, Murighiol, Uzlina, Topolog, Sâmbăta și Ceamurlia de Jos)*la ISU alt  Comandament de iarnă*Episcopia Tulcei anunță că procesiunea de la Catedrala Sf. Nicolae către faleza municipiului şi slujba de Bobotează de la malul Dunării, programate după ora 12.30, au fost anulate*Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată vineri, la ora 8:25, de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei perturbații pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, aparținând operatorului de transport al energiei electrice, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat .

UPDATE*Atenție, nu plecați de acasă decât după ce vă informați*ninsoarea și viscolul puternic au blocat caile de acces rutier*temperaturile resimțite sunt de -16/-18/-22 grade celsius*procesiunea de Bobotează (botezul mare la Dunăre) nu se mai poate desfășura în multe dintre localitățile din Dobrogea (decizie valabilă pentru această oră)

viscol

*Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:00), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:
JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) MĂCIN – TULCEA CĂTRE CONSTANŢA;
DN 22E GARVĂN – I.C.BRĂTIANU;
DN 22D MĂCIN – HORIA – CIUCOROVA – DOUĂ CANTOANE;
DN 22A CATALOI -TOPOLOG;DN 22F NALBANT – HORIA

*Sunt probleme îm Dealul Somovei, Luncavița-Văcăreni (primarul comunei Luncavita, Ilie Ștefan ne-a declarat că se acționează doar în cazuri speciale pentru că viscolul este atât de puternic încât utilajele acționează degeaba)*la Măcin s-a acționat din primele ore ale dimineții pentru a se asigura aprovizionarea orașului cu pâine și stingerea unui incendiu la Carcaliu. Bacurile mici nu circulă, este viscol extrem, se blochează intersecțiile în oraș cu suluri de zăpadă de cca. un metru instant, drumul Măcin – Horia este blocat, drumurile nationale sunt închise, acționăm cu utilaje pentru a asigura urgențele” ne-a declarat primarul orașului Măcin, Nicolae Topoleanu.
JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 CONSTANŢA – OSTROV;
DN 22 MIHAI VITEAZU – OVIDIU;
DN 2A GIURGENI – CONSTANŢA;
DN 3C CONSTANŢA – A4;
DN 39 CONSTANŢA – 2 MAI;
DN 38 AGIGEA – NEGRU VODĂ;
DN 22C MURFATLAR – CERNAVODĂ;
*A fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că a fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța, km 12+000 – km 213+080.
Ruta ocolitoare recomandată este:
— București — DN 3 — Călărași—Cobadin — Constanța
Decizia de închidere a fost luată din cauza ninsorii abundente, a viscolului, precum și din cauza vizibilității foarte reduse.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro — DISPECERAT

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com