Click pentru a te abona

Fenomen meteo de tip tornadă la Niculițel

0 Shares

“Un fenomen de tip tornadă a pornit de pe Dealul lui Dumitru în jos, spre sat, pe un culoar de peste un kilometru și a distrus acoperișuri, garduri, grădini, copaci smulși din rădăcini….oamenii erau speriați, zburau bucăți de acoperiș, de gard, o tânără a făcut un atac de panică…a fost îngrozitor. Da, s-a mai domolit în intensitate în apropierea Basilicii paleocreștine pe care ne pregătim să o inaugurăm în ziua prăznuirii celor patru martiri descoperți aici, Zotic, Atal, Camasie și Filip, mâine, pe 4 iunie.  Apoi a început să plouă, au fost cantități foarte mari de apă, curgeau șuvoaiele cu crengi, cu lemne, cu bucăți de acoperiș sau de gard. Au fost momente grele…” ne-a declarat Florin Pascale, primarul comunei Niculițel din județul Tulcea.

Comitetul local pentru situații de urgență din comuna Niculițel urmează să finalizeze astăzi evaluarea pagubelor (12-14 acoperișuri smulse în proporție de 40 – 70%, garduri, indicatoare, farmacia, școala afectate, drumuri comunale, porți metalice și de lemn).

Prefectul județului, Marin Bădiță s-a deplasat imediat în localitate și a rămas impresionat de ceea ce a văzut: “era ca după război erau distrugeri de toate felurile, acoperișuri, garduri, arbori smulși pur și simplu, oamenii erau speriați și au început să improvizeze acoperișuri pentru a se pune cât de cât la adăpost in cazul acerselor de ploaie anunțate. A fost teribil”.

6.small4.small3.small2.small1-small

În această seară începe Procesiunea cu moaștele Sfinților Mucenici Martiri de la Niculițel.

Programul Sărbătorii Sf. Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip:

03 iunie – 18.45: Începerea Procesiunii cu Sf. Moaște de la Mănăstirea Cocoș.

– 19.30: Întâmpinarea Sf.Moaste și a PS Visarion, Episcopul Tulcii, in centrul localitatii.

– 19.45: Slujba Vecerniei, Acatistul Sf.Mc.Zotic, Atal, Camasie și Filip, Miezonoptica și Liturghia de Noapte, la Biserica Mare din localitate  (Sf.Cuv.Parascheva)

04 iunie – 09.00: Sf.Liturghie Arhierească, oficiată de  PS Visarion, Episocopul Tulcii, alături de un sobor de arhierei, preoți și diaconi – pe o scenă special amenajată lângă Cripta Martirică. De asemenea va avea loc și inaugurarea prin tăierea panglicii de către oficialitați, cu ocazia renovării Bazilicii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com