Click pentru a te abona

Federația SANITAS solicită autorităților competente ca dincolo de declarații și promisiuni RECOMPENSARE ECHITABILĂ A TUTUROR SALARIAȚILOR pentru toată perioada epidemiei!

254 Shares

Federația SANITAS din România, organizație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului sanitar și al celui de asistență socială, urmărind situația aplicării prevederilor OUG 43/2020, în speță, situația acordării stimulentului în cuantum de 2500 de lei brut, în urma analizei făcută în cadrul ședinței Consiliului Național SANITAS din data de 11 iunie 2020, atrage atenția asupra unor „deficiențe” ale actului normativ.

1. Acordarea stimulentului salariaților infectați exclusiv în perioada stării de urgență (16 martie – 14 mai) este o măsură discriminatorie în condițiile în care pandemia continuă, numărul pacienților depistați pozitiv este relativ stabil, iar condițiile de muncă au rămas aceleași, riscul de contaminare fiind în continuare egal sau mai mare decât în perioada stării de urgență, având în vedere relaxarea măsurilor de combatere a răspândirii virusului SARS-COV-2.

2. Acordarea stimulentului în baza unor liste întocmite adeseori fără consultarea partenerilor sociali, de către șefii de secție care nu sunt întotdeauna obiectivi și corecți din diverse motive, pe care pentru a păstra o notă decentă nu le vom enumera, este de asemenea o măsură discriminatorie care induce o stare conflictuală permanentă ce se reflectă în starea de spirit a salariaților și implicit în calitatea serviciilor.

3. Limitarea acordării sporului salariaților ”implicați direct” este o altă măsură extrem de restrictivă și greu de acceptat de către personalul angajat în unități care au tratat pacienți cu COVID-19, dar care a intrat ”indirect” în contact cu materiale potențial infectate și anume: lenjerii, documente, material biologic etc, provenind de la pacienți suspecți sau confirmați.

4. Tot personalul operativ din serviciile de ambulanță este drastic discriminat în condițiile în care a fost în permanență expus riscului de infectare, intrând în contact permanent cu potențiali purtători ai noului virus, dar OUG 43/2020 limitează și în cazul lor acordarea stimulentului numai la salariații ce au intrat în contact direct cu pacienți confirmați pozitiv.

5. Instituții precum Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Direcțiile de sănătate Publică, Ministerulș Fondurilor Europene, care în mod normal ar trebui să faciliteze aplicarea echitabilă a prevederilor legale, prin reglementări arbitrare și interpretări eronate ale OUG 43/2020, limitează și mai mult acordarea stimulentului de 2500 de lei promis salariaților din prima linie.

Luând în considerare deficiențele semnalate, Federația SANITAS solicită autorităților competente ca dincolo de declarații și promisiuni să revină la o funcționare democratică firească, să redeschidă dialogul social real și în colaborare cu partenerii sociali să găsească soluții de RECOMPENSARE ECHITABILĂ A TUTUROR SALARIAȚILOR din sistemul sanitar și cel de asistență socială, pentru toată perioada epidemiei!”, transmit reprezentanții Federației SANITAS.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com