Click pentru a trimite e-mail

Făclia Spiritului Dobrogean, aprinsă la Monumentul Independenței, de Ziua Dobrogei, solemnitatea istoriei retrăite

Joi, 14 noiembrie 2019, am participat, alături de colegii mei la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, organizate de Instituția Prefectului Județul Tulcea, Instituția Prefectului Județul Constanța și Consiliul Județean Tulcea la Monumentul Independenței.

Am rememorat cu toții istoria evenimentelor parcurse pe Colnicul Hora, loc unde, în 1879, Regele Carol împreună cu Mihail Kogălniceanu au pus piatra de temelie a Monumentului al Independenței. Ridicat în memoria ostașilor români căzuți într-un război care a adus României independența și suveranitatea și a adus Dobrogea înapoi la Patria Mamă. A fost o zi cu o încărcătură emoțională deosebită trăită de toți cei prezenți la cotă maximă, fie că vorbim despre tulceni, fie că vorbim despre constănțeni.

În cadrul ceremoniei de la Monumentul Independenței, a fost aprinsă Făclia Spiritului Dobrogean, pentru a transmite mesajul de unitate existent între dobrogeni, indiferent de etnie sau credință. Torța și-a început călătoria de la Monumentul Independenței, va poposi la Liceul din Babadag, ulterior va fi predată elevilor din Mihai Viteazu și Ovidiu, ajungând la Constanța vineri, 15 noiembrie 2019, la Colegiul Prefectural comun al celor două județe.

Organizatorii și-au propus crearea unei tradiții prin aprinderea acestei torțe, purtată anul acesta de elevi sportivi de la licee de marcă și tradiție ale județelor Tulcea și Constanța, ca mesaj de încredere că educația minții și antrenamentul trupului vor menține veșnic tânăr spiritul Dobrogei, unic prin diversitate. La monument, făclia a fost purtată de elevii Maria Mitruș și Alexandru Toader, de la Liceul Teoretic „Ion Creangă“ și Andrei Sterea, de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“.

La mulți ani, tulceni! La mulți ani, constănțeni! La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, România!

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.