Click pentru a te abona

Facilitățile fiscale din domeniul construcțiilor vizează creșterea economică susțenabilă în următorii 10 ani

265 Shares

Urmare a numeroaselor cereri venite din partea constructorilor (angajați și angajatori) am adresat o interpelare Ministerului finanțelor Publice privind aplicarea unor dispoziții din Ordonanța de Urgență nr.114/2018 și, am primit explicații conform cărora:

Facilitățile fiscale acordate angajaților și angajatorilor din domeniul construcțiilor, privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, toate acestea au în vedere implementarea acordului încheiat între Guvernul României și Federația Patronatelor Societăților de Construcții ce vizează măsuri pentru o creștere economică susțenabilă a României, bazată pe investiții în următorii 10 ani.

Acordul precizează domeniile de activitate conform codurilor CAEN care pot face obiectul acordării facilităților fiscale. Pentru a beneficia de aceste reduceri, angajatorul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– veniturile brute lunare salariale să fie cuprinse între 3.000 lei și 30.000 lei lunar;

– angajatorii realizează cifra de afaceri din activitățile reglementate minim 80% din cifra de afaceri totală a societății, calculata cumulat de la începutul anului;

– iși desfășoară activitatea de construcții definită la codul CAEN 41.42.43 – sectiunea F – construcții și domeniile de producere a materialelor de construcții (inclusiv 711 – activitati de arhitectura, inginerie și servicii de consultanță tehnică).

Reamintesc faptul că OUG 114/2018 aduce pentru domeniul constructiilor următoarele obligații și facilități fiscale:

  1. Salariul de bază minim brut în domeniul construcțiilor este de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru, fără a include sporuri și adaosuri.
  2. Salariile din construcții sunt scutite de impozit pe venit de 10% dacă sunt cuprinse în intervalul 3.000 lei – 30.000 lei lunar.
  3. Salariile din construcții sunt scutite de la plata contribuției de sănătate de 10%.
  4. Contribuția CAS este redusă de la 25% la 21,25%.
  5. Salariații din construcții sunt exceptați de la plata CASS pentru veniturile din salarii.
  6. Cota contribuției asiguratorii de muncă este redusă de la 2,25% la la nivelul cotei care se face venit la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale.

Deputat Radu Anișoara

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com