Click pentru a trimite e-mail

Facilități acordate angajatorilor

0 Shares

Subvenții pentru angajatori, important pentru cei care caută un loc de muncă:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea reaminteşte angajatorilor că din bugetul asigurărilor pentru şomaj se acordă subvenţii pentru încadrarea în muncă a şomerilor în conformitate cu Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de munca pentru:

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent:

a)     o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă (500 RON), pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;

b)     o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă (600 RON), pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;

c)     o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă (750 RON), pentru absolvenţii de învăţământ superior

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceleasi sume pe o perioadă de 18 luni.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diploma sau un certificat de studii, in condiţiile legii, in una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in condiţiile legii. In perioada celor 18 luni, absolvenţii pot urma o forma de pregătire profesionala, organizata de către angajator, in condiţiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregătirea profesionala vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

 • Încadrarea somerilor in vârstă de peste 45 de ani sau a șomerilor care sunt parinți unici susținători ai familiilor monoparentale. Angajatorii care incadrează in muncă pe perioada nedeterminată șomeri in vârstă de peste 45 de ani sau șomeri care sunt parinți unici susținători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de un an, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă in vigoare, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.
 • Încadrarea şomerilor care mai au 5 ani pana la pensie. Angajatorii care încadrează in muncă, potrivit legii, șomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensia anticipată parțială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, daca nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj.
  • Incadrarea în muncă a tinerilor cu risc de marginalizare socială cu vârsta cuprinsă intre 16-26 ani. Angajatorii, care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, sunt denumiţi angajatori de inserţie și beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.
  • Subvenţionarea angajatorului care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă
   Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de munca, poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru fiecare ucenic angajat, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referința in vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocuparii forței de munca, cu modificarile și completarile ulterioare
  • Subvenţionarea angajatorilor care incadreaza in muncă stagiari. Angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu pentru acel stagiar, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Suma lunară se acordă angajatorilor proporţional cu timpul efectiv lucrat de stagiar. 

  Mentionam ca valoarea indicatorului social de referinţă la aceasta data este de 500 RON. 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com