Click pentru a trimite e-mail

Expoziţie cu vânzare realizată de deţinuţii din Tulcea

În perioada 21 – 28 iunie Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ‘Panait Cerna’ din Tulcea organizează a doua Expoziţie cu vânzare de obiecte artizanale.

Dacă în prima expoziţie au fost expuse mai multe exemplare de goblenuri, pictură, sculptură şi origamii, de această dată deţinuţii vor încerca să surprindă vizitatorii în foaierul Bibliotecii ‘Panait Cerna’ cu mai multe exemplare de goblenuri lucrate în cadrul atelierelor ocupaţionale din penitenciar.

Pe parcursul mai multor luni de zile, deţinuţii au lucrat cu multă răbdare şi meticulozitate la creaţiile artistice pentru publicul din Tulcea. Prin aceste activităţi sunt urmărite dezvoltarea abilităţilor creative, valorizarea resurselor interioare şi creşterea stimei de sine a persoanelor condamnate, precum şi formarea unei percepţii pozitive în comunitate faţă de persoanele custodiate de penitenciar.

Cu această ocazie persoanele care vor fi impresionate vor avea ocazia să achiziţioneze contra cost goblene din cadrul expoziţiei, urmând ca banii rezultaţi din vânzarea acestora să se reîntoarcă în penitenciar în vederea achiziţionării de materiale prime pentru continuarea activităţilor de ocupare şi petrecere a timpului liber din cadrul programului de tip hobby derulat în atelierele ocupaţionale cu persoanele condamnate.

Preţurile se diferenţiază în funcţie de complexitatea fiecărei lucrări, spre exemplu cel mai mic preţ este de 35 de lei şi este atribuit unui goblen reprezentând un peisaj din natură, iar cel mai scump goblen reprezentând un portret religios, în valoare de 120 lei.

Activitatea de expoziţie cu vânzare vine alături de alte activităţi de cultură la care participă persoanele private de libertate acestea derulându-se ca urmare a unui protocol de colaborare existent între Penitenciarul Tulcea şi Biblioteca Judeţeană ‘Panait Cerna’.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.