Click pentru a te abona

EXPLOZIV: Decizie de ultimă oră a Tribunalului Tulcea în dosarul lui Hogea Constantin, primarul suspendat al municipiului Tulcea

*Tribunalul Tulcea în cazul primarului suspendat Hogea Constantin, a constatat insuficienta descriere a situaţiei de fapt din partea DNA Galați

*Judecătorii au mai constatat nulitatea absolută a declaraţiilor martorilor Blejan George, Pelin Litke Laura Rita, Nicolin Paraschiţa, Mocanu Daniel, Sopov Vladimir, Iacob Maria, Voloceai Constantin, Haşu Mihai, Gâscă Cătălin Alexandru, Caraivan Constanţa, Mihalca Bogdan, Zadacencu Paula, Mircea Spania, Constantin Florenţiu şi dispune excluderea probelor respective.

Hogea

Instanţa a constatat neregularitatea rechizitoriului nr. 190/P/18 august 2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi rezultând din insuficienta descriere a situaţiei de fapt prin neindicarea datei săvârşirii faptelor, a modalităţii de comitere a infracţiunii de luare de mită/complicitate la luare de mită, a formei de vinovăţie cu care au fost comise infracţiunile de abuz în serviciu, dar şi din trimiterea în judecată a lui Hogea Constantin , Hogea Valeria , Ioana Hogea Sorina pentru infracţiuni pentru care nu s-a început sau nu s-a extins urmărirea penală.

Mai mult decât atât, judecătorii au constatat nulitatea relativă a ordonanţei nr. 190/P/28 mai 2015, ora 23,55 de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de „inculpata Hogea Valeria. Constată nulitatea absolută a declaraţiilor martorilor Blejan George, Pelin Litke Laura Rita, Nicolin Paraschiţa, Mocanu Daniel, Sopov Vladimir, Iacob Maria, Voloceai Constantin, Haşu Mihai, Gâscă Cătălin Alexandru, Caraivan Constanţa, Mihalca Bogdan, Zadacencu Paula, Mircea Spania, Constantin Florenţiu şidispune excluderea probelor respective“.

Judecătorii au constatat nulitatea absolută şi a ordonanţei nr. 190/P/11 iunie 2015 de efectuare a unei constatări tehnico-ştiinţifice de natură financiară şi a raportului de constatare tehnico-ştiinţifică din 14 august 2015 şi a dispus excluderea acestei probe.

„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Pop Valer Constantin (prin ordonanţa de dispunere a controlului judiciar din 28 mai 2015, ora 16,40), Hogea Valeria (prin ordonanţa de dispunere a controlului judiciar din 29 mai 2015, ora 0,30) şi Hogea Sorina Ioana (prin ordonanţa de dispunere a controlului judiciar din 18 iunie 2015, ora 15,00).

Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de Hogea Constantin şi Georgescu Cornel Constantin începând cu data de 16 octombrie 2015“, potrivit minutei judecătoreşti.

Cele mai sus precizate se vor comunica DNA – ST Galaţi pentru ca în termen de 5 zile să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să transmită dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.