Click pentru a te abona

Examenul de Bacalaureat – capacitatea elevilor sau incapacitatea Ministerului Educației?

359 Shares

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației , anul acesta rata absolvenților de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat este de 67,2%  înainte de contestații.

Felicitări celor care au reușit să promoveze! Rezultatele la examenul de Bacalaureat confirmă că sunt şi copii de excepţie, dar anul acesta s-au mai adăugat peste 70.000 de tineri la cei peste 800.000 de absolvenţi de liceu fără diplomă, iar aceste rezultate obligă autorităţile să ia măsuri urgente pentru susţinerea învăţământului.

Este regretabil că acest examen a devenit, în ultimii ani, un instrument prin care se trimit tinerii în şomaj – fără calificări, fără competenţe practice, fără certificate şi fără şanse de a se integra pe piaţa muncii sau a formării profesionale. Din păcate acest fenomen se repetă de un deceniu, iar sistemul rămâne neclintit.

Noi liberalii propunem introducerea Bacalaureatului diferenţiat: cel tehnologic, care să le asigure absolvenţilor, pe de-o parte, traseul spre universităţi tehnice şi, pe de altă parte, un loc pe piaţa economică şi Bacalaureatul teoretic care ar trebui să le permită tinerilor să acceadă în orice formă de învăţământ superior. În plus, pentru cei care doresc doar o meserie, PNL propune să existe posibilitatea unei calificări, care să certifice că ei sunt pregătiţi să intre pe piaţa muncii.

O altă propunere ar fi punerea în aplicare a programului “A doua şansă” şi atragerea de fonduri europene pentru programe de formare a absolvenţilor de gimnaziu sau liceu care nu au obţinut nici o diplomă sau certificare profesională.

Noi, liberarii, mai cerem şanse egale pentru absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat la studii universitare de calitate în ţară şi dublarea numărului de burse pentru învăţământul profesional şi deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională.

În județul Tulcea este o rată scăzută de promovabilitate, doar de 62,8% înainte de rezolvarea contestațiilor.

Din păcate , nici în acest an Bacalaureatul nu a fost un examen despre capacitatea elevilor de a se integra în societate și pe piața muncii, ci mai degrabă incapacitatea Ministerului Educației de a îi integra mai departe pe acești tineri.

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com