Click pentru a trimite e-mail

Eveniment: 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România

144 Shares

Am avut onoarea de a participa, în calitate de secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, alături de premierul Viorica Dăncilă, de președintele senatului Teodor Meleșcanu, de Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, de Ștefan Radu-Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dar și fostul președinte Emil Constantinescu, la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze și a aniversării a 70 de ani de relații bilaterale dintre România și China.

În cadrul alocuțiunilor oficiale s-a reiterat faptul că România a fost cea de-a treia țară care a recunoscut proclamarea Republicii Populare Chineze, la 5 octombrie 1949 iar cele șapte decenii de relații politico-diplomatice neîntrerupte, construite cu interes și perseverență, au cunoscut o dezvoltare permanentă. „Numeroasele schimburi de vizite și contacte politice la toate nivelurile, proiectele de cooperare sectorială în domenii de interes, precum și cooperarea foarte bună în domeniul formatelor multilaterală demonstrează prietenia și respectul reciproc” a precizat premierul Viorica Dăncilă.

Excența Sa, Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România, a subliniat la rândul său,  importanța evenimentului care marchează împlinirea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România, acestea fiind un punct de reper și o legătură între trecut și viitor pentru relațiile dintre cele două țări. „China și România vor face progrese în continuare pentru a transmite prietenia dintre China și România din generație în generație și pentru a realiza dezvoltarea durabilă a cooperării bilaterale” a reafirmat domnia sa subliniind progresul economic pe care Beijingul l-a înregistrat în ultimele șapte decenii, ajungând astfel a doua cea mai mare economie din lume.

În acest context se cuvine să amintesc faptul că Județul Tulcea a stabilit relații de înfrățire cu una dintre cele mai mari provincii din China, Suzhou încă din anul 1995. Datorită dezvoltării progresive a acestei relaţii de colaborare, tulcenii au acces la servicii medicale tradiţionale chineze, pot urma gratuit cursuri de limba chineză şi au putut vizita în oraşul lor expoziţii culturale reprezentative pentru China, colaborarea socio-cultarală, cu domenii din sănătate și dintre cele două administrații au crescut constant, an după a,n pentru ca acum să fie considerată un bun exemplu de parteneriat și dezvoltare locală. Ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, și-a exprimat speranța ca la sfârșitul lunii octombrie să conducă o delegație la Tulcea.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com