Click pentru a te abona

Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea în anul 2017. 2198 misiuni (ordine publică, sportive, de protest, cultural-artistice)

0 Shares

Vineri, 19 ianuarie a.c., în prezenţa oficialităţilor locale şi a şefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează,  a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea în anul 2017.

“Voi începe prin a transmite un mesaj de mulțumire tuturor jandarmilor tulceni, fie din municipiu, fie din județ, care, de-a lungul anului trecut, s-au implicat activ în asigurarea unui climat de ordine și liniște publică la nivelul judetului nostru. Vă mulțumesc tuturor în special pentru promptitudinea cu care ați răspuns solicitărilor noastre de a ne sprijini în organizarea unor evenimente de interes deosebit pentru promovarea Dobrogei de Nord, dar și pentru profesionalismul de care ați dat dovadă cu fiecare ocazie, în fiecare misiune. Meritați respectul nostru, al tuturor, pentru modul în care ați știut, de fiecare dată, să fiți aproape de cetățeni, să mențineți o ordine prestabilită la nivelul județului și să îi faceți pe cetățeni să se simtă în siguranță” a spus președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu în alocuțiunea susținută în fața corpului de jandarmi.

În cursul anului trecut principalele direcţii de acţiune ale inspectoratului  au fost continuarea activităţii de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea  civilă dar şi creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie.

În perioada de referinţă,  pe linie de ordine publică au fost executate 2198 misiuni din care 268 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest şi 1930 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte institutii, în urma acestor misiuni rezultând un număr de 1523 sancţiuni contravenţionale.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniile de competenţă ale jandarmeriei (silvic, piscicol, ordine publică), în perioada evaluată au fost executate 54 de acţiuni punctuale. Personalul de specialitate din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, a desfăşurat activităţi criminalistice cu ocazia întocmirii unui număr de 73 constatări de fapte penale, dintr-un număr total de 86 dosare instrumentate de către agenţii constatatori din cadrul I.J.J. Tulcea, întocmindu-se 69 planşe fotografice cu 627 fotografii judiciare şi 4 înregistrări video reprezentând aspecte de la faţa locului

Pentru atingerea obiectivului general fixat de conducerea M.A.I. – creşterea gradului  de siguranţă a cetăţeanului, pe timpul sezonului estival, o grupă de 6 jandarmi a executat de misiuni de ordine publică în oraşul Sulina, în zona turistică şi pe litoralul Mării Negre, concretizate în:

– 107 patrule de jandarmi;  22 patrule mixte; 3 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural artistice; 1 acţiune în colaborare cu organele piscicole (A.R.B.D.D.).

În baza legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române în anul 2017 au fost planificate şi executate un număr de 27 acţiuni speciale la solicitarea organelor judiciare şi a altor structuri (D.N.A., D.G.A., D.I.I.C.O.T. şi Penitenciarul Tulcea) cu participarea unui număr de 225 jandarmi din cadrul structurii de acţiuni speciale şi antiteroriste.

În anul 2017 jandarmii tulceni au constatat în timpul executării misiunilor specifice un număr de 248 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 284 făptuitori.

În 2017 au fost executate un număr de 36 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 58 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au participat la paza şi protecţia a 529 transporturi de corespondenţă clasificată.

În ceea ce priveşte executarea mandatelor de aducere, au fost înregistrate şi executate un număr de 626 mandate de aducere, dintre acestea 322 au fost executate prin prezentarea persoanei în faţa organelor judiciare iar pentru 304 fiind efectuate cercetări potrivit prevederilor legale, însă din motive obiective persoanele în cauză nu au putut fi prezentate în faţa organelor judiciare.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulceaîşi va desfăşura activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com