Click pentru a te abona

EuRoCultura, Festival de Cultură Românească la Bruxelles, preambul al unui calendar cultural pentru 2019, când România va deține Președinția Consiliului UE

0 Shares

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Cultură Românească EuRoCultura s-a desfășurat la Palatul Culturii BOZAR, din Bruxelles (Rue Ravenstein, 23), în perioada 12-15 octombrie 2017, evenimentul fiind organizat la inițiativa și sub patronajul europarlamentarului Mircea Diaconu, sub direcția executivă și artistică a European Artists Management, având ca partener Institutului Cultural Român Bruxelles.

EuRoCultura s-a născut în 2015 din dorința eurodeputatului de a crea în capitala Europei o manifestare românească de prestigiu care să crească de la an la an pentru ca în 2019, în contextul Președinției române a Consiliului UE, să avem deja în calendarul cultural european o prezență consacrată.

Deschiderea festivalului a avut loc joi, 12 octombrie, ora 19:00, Mircea Diaconu, artiști și parteneri ai festivalului au să participat la o întâlnire cu publicul, în Salle Terarken (BOZAR), după care va a fost vernisată expoziția de artă plastică intitulată Mărturii, cu lucrări aparținând pictorului Emil Ciocoiu, respectiv sculptorului Vladimir Kazan. Expoziția este realizată cu sprijinul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretudindeni, dar și al Reprezentanței Permanente a României la UE, momentul marcând aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

 

Programul zilei de vineri, 13 octombrie, a inclus prezentarea (ora 12:00) a șapte scurt metraje românești care au participat, în 2016 și 2017, la Festivalul internațional de film de la Cannes, iar de la 15:00 s-a putut  viziona filmul Canalul morții, al regizorului, scenaristului și producătorului de Nicolae Mărgineanu. În aceeași zi, de la ora 18:30 creatoarea de modă Doina Levintza a prezentat albumul intitulat Costumul de teatru, de la schiță la miracol, iar de la ora 20:00 a susținut un concert Florin Niculescu, unul dintre cei mai apreciați și talentați violoniști de jazz din lume.

Ziua de sâmbătă, 14 octombrie, a Festivalului EuRoCultura aa debutat cu spectacolul Muzicanții din Bremen, prezentat, de la ora 11:30, de Teatrul de animație “Țăndărică” din București, regia  Attila Vizauer, scenografia, Mihai Pastramagiu, iar muzica de Ioan Gyuri Pascu. După-amiază, de la ora 16:00, asociația  Ecomuzeu Maramureș, alături de grupul folcloric Dănțăușii din Groși, a povestit despre delicioasele produse tradiționale, meșteșugurile și portul specific unei zone cunoscute în lume prin marea bogăție a creației populare. De la ora 20:00, actrița Maia Morgenstern și partenerul său de scenă Lucian Iftime, de la Teatrul Evreiesc de Stat București, au evoluat în spectacolul Șofer / Pictor, o tragi-comedie despre simplitatea condiției umane (regia Alexandru Dabija, scenografia Andrada Chiriac).

În ultima zi a festivalului, duminică, 15 octombrie, de la ora 12:30, a avut loc proiecția filmului Promisiuni, regizat de Elisabeta Bostan, avându-i în distribuție pe actorii Maria Ploae, Mircea Diaconu și Ion Caramitru, iar de la ora 20:00 Teatrul “George Ciprian”, din Buzău, a prezentat spectacolul lui Tudor Mușatescu, “Visul unei nopți de iarnă”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com