Click pentru a te abona

„Este absolut necesară subvenționarea integrală a componentei de transport din taxa de colectare a deşeurilor menajere din Delta Dunării”

0 Shares

În contextul în care Delta Dunării este unică în Europa, este recunoscută ca fiind una dintre cele mai întinse zone umede din lume cu valoare de patrimoniu natural universal și statut de Rezervație a Biosferei aflată sub protecția UNESCO, protecția mediului, a habitatelor, ecosistemelor din arealul deltaic constituie o problemă fundamentală pentru felul în care localnicii, turiștii își desfășoară activitatea.

Problema cea mai dificilă cu care se confruntă această zonă sunt deșeurile menajere. S-au căutat mereu soluții, s-au adoptat hotărări, se lucrează la o legislație aplicabilă cum ar fi Legea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”despre care ne va vorbi inițiatorul său, deputatul social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților:

„Este recunoscut caracterul de unicitate al Deltei Dunării, sunt tot felul de legi care limitează diversitatea activității economice tocmai pentru a se asigura acel grad ridicat de protecție impus de statutul arealului deltaic dar, nu trebuie să uităm că Delta Dunării a fost, este și va continua să fie locuită. Activitatea  umană din această zonă, fie că vorbim de turism, piscicultură, acvacultură, este generatoare de deșeuri.

Serviciul de colectare a deșeurilor  nu este asigurat pentru toate localitățile deltei iar pentru igienizarea/salubrizarea traseelor turistice nu există vreun program prestabilit. Habitatul natural este profund afectat de materialele eterogene din deșeuri astfel încât se impune funcționarea unui sistem integrat de gestionare al deșeurilor, sistem care este pe punctul de a fi infiintat dar  va funcționa greu cu costuri mari în situația în care colectarea deșeurilor menajere și transportul lor cu auto sau cu barjele pe apă la depozitul ecologic de la Mihai Bravu (la 30 de km de municipiul Tulcea) revine autorităților locale care se confruntă cu dificultăți financiare tot mai mari. Direct proporțională cu cantitatea de gunoi menajer colectată ,care este în creștere, urmare firească a dezvoltării activității de turism și nu numai, creste si valoarea transportului .

Acestea sunt motivele pentru care considerăm că este absolut necesară subvenționarea integrală a transportului deşeurilor menajere din Delta Dunarii (!) pentru că nu este normal ca locuitorul deltei să plătească pentru colectarea unui kilogram de deșeuri menajere, dublu sau triplu față de prețul plătit pe zona continentală” a declarat deputatul social democrat, Simion Lucian în cadrul unui interviu oferit publicației noastre.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Urmăreşte-ne şi pe Facebook

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com