Click pentru a te abona

Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani. România 1918 – 2018, sărbătorim împreună.

0 Shares

Proiect finanțat din bugetul local urmează a se desfășura pe întreg parcuesul anului 2018 prin rememorarea acelor pesonalități locale care s-au remarcat prin fapte eroice într-un secol de românism.

“Deoarece suntem în anul Centenarului României, Ziua Eroilor în Comuna Luncavița, pe care o sărbătorim cu ocazia Înălțării Domnului, joi, 17 mai 2018, avem organizată cu o încărcătură suplimentară, ținând cont de importanța acțiunilor pe care fiecare autoritate locală trebuie să o acorde acestui mare eveniment național, când sărbătorim împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918.

Pe lângă manifestările care au loc anual la monumentele eroilor din Rachelu și Luncavița, am pregătit  acțiunea „Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani”, pe care o dedicăm Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri, conform Legii nr.91/2018, intrată în vigoare, din păcate prea târziu, abia pe 20 aprilie 2018.

Acest proiect, „Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani” a fost depus încă din anul 2016, mai exact pe 5 octombrie, când am trimis cererea de finanțare conform solicitării nr.57/FDS/30.09.2016 a Cancelariei Primului Ministru și care a mai fost completat atât în 2017, cât și în anul curent, dar care nu a primit alocare de fonduri.

Etapele evenimentului:*invitații principali: Ion DOLGANIUC, primarul satului Colibași din Raionul Cahul, Republica Moldova; Mihail KUVANJI, primarul satului Orlovka (Cartal), din Raionul Reni, Ucraina; Plutonierul adjutant, membru INVICTUS, Mihai SBUGHEA, Maistrul militar clasa a II-a Nicolae CHITARU, fii ai comunei care au luptat în Afganistan; Lectorul universitar Daniel CITIRIGĂ, prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, deputații Vasile GUDU și George ȘIȘCU; * manifestarea de la monumentul eroilor din Rachelu la care participă și invitații care pot veni mai devreme. Se dezvelește plama memorială „Rachelu onorează Centenarul – România 100”. La finalul ceremoniei, cei prezenți merg la monumentului eroilor din Luncavița unde se desfășoară o serie de evenimente: *Intonarea Imnurilor de Stat ale României, R. Moldova și Ucrainei* Slujba religioasă susținută de preoții Marius CROITORU și Dumitrache JIGLĂU și Paraschiv ȚOPA*Alocuțiunile invitaților*Dezvelirea plăcii „Luncavița onorează Centenarul – România 100”* Momente artistice ale copiilor în fața monumentului, cu poezii, cântece, etc* Acordarea unor plachete, care simbolizează evenimentul, invitaților* Invitarea tuturor participanților în Căminul cultural, unde aceștia vor urmări:expoziția de pictură dedicată Centenarului a cercului „Catharsis” al Liceului Tehnologic „Simion LEONESCU” condus de prof. Bristena ARCUȘ, spectacol oferit de ansamblul de chitare „Andantino din Luncavița” și ansamblul folcloric „Ghiocel de la Luncavița”, acordarea de diplome persoanelor implicate în eveniment” a precizat într-un comunicat primarul comunei Luncavița, Ilie Ștefan.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com