Click pentru a te abona

“Entități mici, pericol mare!” Ziua Mondială a Sănătății atrage atenția asupra bolilor transmise prin vectori

0 Shares

La Tulcea, profesioniști din toate domeniile medicale, împreună cu autoritățile locale și cu ONG-uri de profil au desfășurat o amplă campanie de informare a populației privind bolile transmise prin vectori și modul în care oamenii ar trebui să se protejeze. Vectorii sunt organisme, artropode de cele mai multe ori (țânțari, muște, gândaci,căpușe) dar și animale (rozătoare) care pot transmite boli grave de la o gazdă la alta,dintr-un loc în altul.

În cadrul unui Simpozion au fost analizate cele mai frecvente situații în care potențialii vectori ar putea să pună în pericol sănătatea localnicilor sau a turiștilor și modul în care poate fiecare persoană să acționeze pentru a înlătura, pe cât posibil, riscul de imbolnăvire și când este absolut necesar să intervină cadrele medicale specializate.

Aflat la Tulcea, profesorul universitar dr. Sorin Rugină (Facultatea de Medicină din Constanța) a subliniat importanța autorităților locale în controlul bolilor transmise prin vectori. „Subiectul ales pentru acest an are o tematică de sănătate publică, iar controlul acestor boli nu se poate face fără implicarea autorităților locale“

„În numele meu și al cetățenilor din județul Tulcea vreau să mulțumesc tuturor celor care lucrează în sistemul de sănătate pentru că dumneavoastră sunteți cei care ne îngrijesc și ne oferă speranță, care ne salvează viețile” a declarat Teodorescu Horia, președintele Consiliului Județean Tulcea, reiterând faptul că până la sfârșitul anului viitor urmează să se finalizeze locuințele pentru medici ce se vor construi în proximitatea Spitalului Județean de Urgență din municipiu.

„Susțin această campanie menită să informeze corect populația pentru menținerea sănătății.Am fost și voi fi mereu alături de personalul medical care are în grijă viețile noastre și ale copiilor noștri” a ținut să precizeze printr-un mesaj primarul Municipiului Tulcea. Prefectul județului, Lucian Simion, a vorbit medicilor prezenți în sala de ședințe despre importanța colaborării dintre instituțiile administrației publice și cei care activează în sistemul de sănătate: „Am cerut primarilor din județ să se preocupe de acordarea de facilități pentru medicii care lucrează în localitățile lor, fie că este vorba despre suplimentarea veniturilor, de investiții în cabinetele medicale, etc“.

Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată la Tulcea și de spiritul de voluntariat al personalului medical care a amplasat mai multe corturi în Municipiul Tulcea și au oferit sumare consultații medicale și analize de specialitate.

Cele mai întâlnite boli transmise de insecte sunt malaria, febra hemoragică, febra galbenă, infecţia cu virusul West Nile, Boală Lyme sau borelioza (datorate înţepăturii de căpuşă). Medicii le recomandă celor care călătoresc în străinătate, să se informeze înainte de a pleca despre riscurile existente şi despre vaccinurile  specifice zonelor endemice.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com