Click pentru a trimite e-mail

Elveția sprijină sănătatea tulceană

Sanatate-02Județul Tulcea este unul dintre cele trei județe selectate la nivel național pentru a beneficia de Programul internațional de cooperare derulat la nivel european: „ Servicii de sănătate și servicii sociale integrate la nivel comunitar”. Acordul pentru Fondul Tematic de Sănătate semnat de autoritățile elvețiene și de cele române este operațional până în 2019 și are drept obiectiv general sprijinirea României pentru îmbunătățirea accesului la serviciile sociale și de sănătate și creşterea calităţii serviciilor medicale. Componentele Fondului de Sănătate vizează, în principal, servicii medicale şi sociale integrate la nivelul comunităţii, servicii pre-spitaliceşti şi spitaliceşti de urgenţă, unităţi pediatrice de terapie intensivă, ambulanţă aeriană.

Oficialii Ministerului Sănătăţii au prezentat etapele Programului de cooperare elveţiano-român, rolul autorităţilor judeţene în implementarea programului precum şi activităţile eligibile ce pot fi propuse în cadrul proiectelor elaborate de autorităţile locale preselectate conform unui set de criterii de preselecţie. Un detaliu al acestui program îl constituie faptul că propunerile de proiecte pot fi elaborate în parteneriat cu ONG-uri româneşti sau internaţionale şi/sau furnizori de servicii iar beneficiarii serviciilor de sănătate vor fi reprezentaţi de populaţia din mediul rural şi din oraşele mici cu valori reduse ale indicatorilor de dezvoltare, grupuri vulnerabile, persoane care trăiesc sub limita sărăciei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.