Click pentru a te abona

Elevii de liceu și studenții au ocazia să organizeze dezbateri în limba engleză și să simuleze Parlamentul European

0 Shares

În perioada 31.10 – 02.11.2014 în Bușteni va avea loc  sesiunea regională Muntenia de selecție a Parlamentului European al Tinerilor (EYP). În cadrul acestui weekend prelungit, elevii vor avea ocazia să îți dezvolte abilitățile de muncă în echipă și de dezbatere în limba engleză, simulând procedurile Parlamentului European.

Pentru a putea participa, elevii trebuie să se organizeze într-o delegație de 11 persoane, dintre care una dintre ele să aibă aptitudini muzicale.

Untitled-2

 

I se va atribui fiecărei delegații o temă de lucru, reprezentând o problemă de actualitate politică europeană sau națională. Pe baza acesteia, în cadrul muncii în comitet (committee work), care se va desfășura exclusiv în limba engleză,se vor propunere soluții concrete. Elevii vor dezbate, urmând să redacteze o moțiune de rezoluție conform modelului de lucru al Parlamentului European. Membrii comitetului de lucru vor intra în dialog deschis și vor fi mediați de către un șef de comitet (chairperson) cu experiență EYP.

Consolidarea echipei (Teambuilding) se va reaiza cu ajutorul unor metode non-formale specifice, menite să îmbunătățeasca relațiile și raporturile dintre membrii delegației, ajutând la depăsirea barierelor și, în final, la atingerea obiectivelor comune.

Apoi, în cadrul Adunării Generale (General Assembly), vor prezenta  în plen, spre dezbatere, moțiunea de rezolutie propusă și punctele de vedere față de rezoluțiile propuse de celelalte comitete.

Pe parcursul Sesiunii Regionale de Selecție, tinerii vor experimenta momente EYP: Teambuilding, Committee Work, Village (prezentarea comitetelor participante prin folclor, mancare-tradițională), momente de socializare (EYP Caffee), EYP Concert.

În cadrul celor trei sesiuni regionale de selecție vor participa peste 250 de tineri, liceeni sau studenți, pasionați de dezbaterea problemelor actuale ale comunitaților, cât și de politica statelor privită la o dimensiune europeană. Aplicațiile se realizeaza în conformitate cu regiunea istorica din care fac parte, cu exceptie municipiul București care poate aplica la oricare dintre cele trei regionale.

În urma participării la aceste regionale, vor fi selectați câte 20 de tineri din fiecare regiune pentru a lua parte la Sesiunea Națională de Selecție care va avea loc în vara anului 2015.Etapa următoare constă în participarea la Sesiunea Internațională din toamna anului 2015, pe baza calificativelor obținute și a activității din cadrul fundației EYP RO.

Astfel, tinerii liceeni și studenți, doritori să partice la acest eveniment, trebuie să formeze o delegație alcătuită din 11 membri (10 politicieni + un muzician), care va lua parte la programul propriu-zis, desfășurat în perioada 31.10-02.11, Muntenia (Bușteni – Prahova);

Aplicațiile se trimit centralizat de către un ambasador la adresa office@eypromania.eu, până la data de 10.10.2014, inclusiv.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com