Click pentru a te abona

După un an de chin, Vlăduţ a învins cancerul! “Câteodată îmi venea să renunţ la luptă, dar acum sunt în culmea fericirii că nu am renunţat!”

0 Shares
Totul a pornit în 2016, de la nişte dureri de spate inexplicabile, iar rezultatele tomografice computerizate au relevat adevărul crunt. “Mă iertaţi, doamna Ceban, am depistat la fiul dumneavoastră o tumoare la osul sacru” – aceastea au fost cuvintele care au încremenit-o pe mama copilului. De atunci încolo, mama nu a mai auzit nimic, simţea ca toată viaţa ei s-a oprit în loc şi că toată lumea ei se destramă. Cum îi putea spune băiatului ei drag, care era aşteptat de toţi prietenii lui să sărbătorească aniversarea celor 12 ani, că viaţa a fost nedreaptă cu el? Deşi avea ochii plini de lacrimi şi sfâşiată de durere, mama i-a spus cu un ton blând că nu e nimic grav şi că trebuie să urmeze un tratament de lungă durată pentru a se face bine.
A mai cerut o a doua opinie medicală, sperând că totul e doar un coşmar, dar şi biopsia a pus confirmat verdictul iniţial. Medicii din Republica Moldova erau extrem de rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire, însă inima de mamă refuza să renunţe la luptă. A dat zeci de telefoane şi e-mail-uri la clinici din străinătate, însă fără mare succes, deoarece costurile se ridicau la 150.000 – 250.000 de Euro. Speranţa Rodicăi a renăscut atunci când a fost sunată de Spitalul Medical Park din Istanbul şi a aflat că şansele lui de supravieţuire sunt foarte mari dacă Vlăduţ începe de urgenţă tratamentul, iar costurile se ridică la 86.000 de Euro, bani care pot fi plătiţi în rate.
După doar câteva zile, Vladuţ a ajuns cu mama lui în Istanbul, unde a început şedinţele de chimioterapie. Deşi suporta foarte greu procedurile, nu lăsa impresia că îl doare şi zâmbea mereu. Cele şase şedinţe cu citostatice i-au micşorat semnificativ tumoarea, iar medicii au decis să îl opereze. Intervenţia chirurgicală a fost extrem de complicată şi riscantă, dar s-a finalizat cu un mare succes: tumoarea a fost înlăturată în întregime, iar şedinţele de radioterapie au înlăturat şi cea mai mică urmă a cancerului.
“A fost cea mai mare încercare a vieţii mele, câteodată aveam sentimentul că nu o să ies viu din toată experienţa aceasta. Câteodată îmi venea să renunţ la luptă, însă nu mă lăsa inima. Cum să renunţ când zeci de mii de oameni se roagă pentru mine şi şi-au pus speranţa în Dumnezeu că o să mă fac bine? Cum să renunţ când ştiu că mama nu dormea cu nopţile şi stătea în genunchi la căpătâiul meu rugându-se să apară o minune? Mă durea, strângeam din dinţi, dar zâmbeam mereu pentru că nu voiam ca persoanele mele dragi mie să ştie cât de rău mă doare. Când am aflat vestea de la minunatul doctor Ceyhun Bozkurt că am învins cumplita boala, am plans de fericire. Acum mă bucură nespus că nu am renunţat la luptă şi că toate coşmarurile mele au dispărut ca prin minune”, declară Vlad Ceban, băiatul de 13 ani care a învins cancerul.
Zeci de mii de români şi moldoveni au fost sensibilizaţi, pe reţelele de socializare, de drama prin care trece Vlăduţ şi au donat pentru salvarea lui. Campania de strângere de fonduri a fost organizată, în mediul online, de Asociaţia “Salvează o inimă” din România, în parteneriat cu Fundaţia “Sf. Gheorghe” din Republica Moldova (Caritate.md). În timp record, au fost achitate costurile medicale pe o perioadă de un an, în valoare de 86.000 de Euro.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com