Click pentru a te abona

După 23 de ani de diligențe birocratice, comunele Ceatalchioi și Crișan din Delta Dunării și-au obținut dreptul de a beneficia de apă potabilă

331 Shares

Camera Deputaților a adoptat cu 220 de voturi “pentru” și 26 de abțineri, proiectul legislativ propus de mine după ample consultări cu reprezentanții administrației publice din teritoriu privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului şi din administrarea „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în domeniul public al comunelor Cetalchioi şi Crişan, judeţul Tulcea.

În 1996 printr-o hotărâre de guvern se aproba Investiţia denumită “Alimentare cu apă potabilă a  localităţilor  Cetalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, C.A. Rosetti, Letea şi Sfistofca, din Delta Dunării, judeţul Tulcea”. Reamintesc faptul că realizarea acestor investiții reprezentau o necesitate pentru o zonă greu încercată de inundații si izolare.

Așa după după cum ne-am obișnuit, au urmat tot felul de blocaje datorate nefinanțărilor și a schimbărilor repetate a constructorilor, în anul 2018 s-a facut o receptie parțială iar în anul 2019 s-a realizat recepția finală pentru ultimele 3  lucrări   : localitatea Pătlăgeanca   şi  Ceatalchioi (comuna Ceatalchioi , județul Tulcea) care asigură cu apă potabilă peste 500 locuitori, respective, alimentarea cu apă a localităţii Caraorman, pentru 300 de locuitori.

Suntem beneficiarii celui mai mare program investițional destinat zonelor protejate, ITI Delta Dunării, care are deschise linii de finanțare pentru îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii de apă-canalizare, stații de epurare, alte elemente de infrastructură edilitară, dar, din păcate, faptul că acestea nu erau în administrarea comunităților locale nu puteau fi eligibile. Grație faptului că această lege a fost adoptată, acest lucru este posibil și mulțumesc încă odată tuturor colegilor care-au înțeles necesitatea absolute a apei potabile în localitățile din Delta Dunării.

Cele trei alimentări cu apă din localităţile Pătlăgeanca, Ceatalchioi şi Caraorman, sunt înscrise în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, Administraţia Naţională „Apele Române” și se referă la conducte de aducțiune a apei potabile și la conducte de evacuare care sunt amplasate în subteran.

În calitate de membrii ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară, comunitățile din Delta Dunării pot avea avantajul unor finanțări și acest lucru este posibil doar pentru că am reușit să ne facem înțeleși și am aprobat prin vot legislația care permite ca sistemul de alimentare cu apă  pentru Patlageanca, Ceatalchioi şi Caraorman  să treacă, așa după cum este firesc, la administrația publică locală.

Deputat Lucian Eduard Simion

Vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și pentru echilibru ecologic

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com