Click pentru a te abona

“Dunărea nu ne desparte, ci ne unește” După cinci ani de diligențe bilaterale, trecerea Ro-Ro, Isaccea-Orlovka (România Ucraina) revine în actualitate

0 Shares

Ro-Ro-Ucraina

 

Realizarea punctului de trecere a Dunării cu bacul (terminal de transport Ro-Ro cu Ucraina și punct de trecere a frontierei) în zona Isaccea (România)-Orlovka (Ucraina), a primit acordul ministerelor de externe din regiune iar Guvernul a aprobat, în şedinţa din 10 octombrie 2012,  Memorandumul referitor la „Încheierea unui acord cu partea ucraineană privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno – ucrainene pentru pasageri şi marfă în regim rutier (bac) tip RO – RO între localităţile Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina)”.

La sfârșitul lunii februarie a.c. a avut loc o întâlnire de lucru la Odesa, între președintele Consiliului Județean Tulcea, Teodorescu Horia,  Guvernatorul regiunii Odesa și președinte al Administrației de Stat a regiunii Odesa, Skoryk Nikolai Leonidovich, și președintele Consiliului regional Odesa, Tyndiuk Nikolai Andreevich. Au mai fost prezenți specialiști în relații internaționale, responsabili ai departamentelor regionale de inițiere și implementare a proiectelor transfrontaliere ale Euroregiunii Dunărea de Jos, oameni de cultură, jurnaliști.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă cordială, constructivă, pusă în slujba bunei vecinătăți. O atenție deosebită a fost acordată celui mai important proiect de colaborare transfrontalieră, respectiv, Trecerea Ro-Ro a frontierei de stat din România și Ucraina în zona Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina). “Dunărea nu ne desparte, ci ne unește” pare să fi fost motto-ul întâlnirii de la Odesa. Oficialii ucraineni și-au exprimat dorința de a începe efectiv lucrările pe malul ucrainean la jumătatea lunii aprilie a.c. urmând ca in 2015 trecere Ro-Ro să devină operabilă.

“Am aflat că partea ucraineană este animată de intenții serioase, că dispun de mijloacele financiare și manageriale necesare pentru realizarea acestui proiect de anvergură internațională. Tocmai pentru a vedea personal cum stau lucrurile, pentru a mă convinge odată în plus că acest proiect va devein realitate, pentru a discuta alte viitoare proiecte transfrontaliere de protecție a mediului sau de colaborare culturală, pentru toate acestea m-am deplasat la Odesa în această perioadă dificilă pentru vecinii noștri. Îmi exprim în continuare speranța că actualele probleme cu care se confruntă Ucraina se vor rezolva pe cale pașnică pentru că numai dialogul poate să aducă dezvoltare și liniște, prietenie” a declarat Teodorescu Horia, președintele Consiliului Județean Tulcea într-o conferință de presă.

În februarie 2010, Consiliul Local Isaccea a incheiat un parteneriat public privat pentru construirea noului punct internațional de trecere, respectiv, infrastructura, clădirile care vor găzdui Vama și Poliția de Frontieră, spații moderne de cazare și alimentație publică, depozite și spații de parcare pe o suprafață de aproape 14 hectare. Investiţiile sunt estimate la cca.12 milioane de euro. După ce şi-au dat acordul în legătură cu înfiinţarea noului punct vamal ministerele afacerilor externe din România, Ucraina şi Republica Moldova, şi a fost obţinut şi avizul Uniunii Europene, Guvernul a aprobat, în şedinţa din 10 octombrie 2012,  Memorandumul referitor la „Încheierea unui acord cu partea ucraineană privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno – ucrainene pentru pasageri şi marfă în regim rutier (bac) tip RO – RO între localităţile Isaccea (România) – Orlovca (Ucraina)”. Lucrările ar putea începe în această primăvară.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com