Click pentru a te abona

DSVA: controale în unitățile de alimentație publică din Delta Dunării

*s-au efectuat 71 de controale la unități de alimentație publică din: Malcoci, Nufăru, Mahmudia, Murighiol, Dunavățul de Jos, Sulina, Mila 23, Crișan *s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6000 lei și 2 avertismente

masa-peste

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Tulcea au intensificat controalele efectuate în unitățile de alimentație publică: restaurante, pensiuni turistice, cantine, laboratoare de cofetarii/ patiserii, pizzerii și unități de comercializare: supermarketuri și magazine alimentare, situate în zonele de interes turistic.

S-au stabilit traseele de control în zonele de interes turistic: zona Delta Dunării, reprezentând Sulina, Sfântu Gheorghe, Mila 23, Crișan, Vulturu, Maliuc, Chilia Veche, Caraorman, zona Malcoci, Nufăru, Mahmudia, Băltenii de Sus, Murighiol, Uzlina, Dunavatul de Jos, zona Babadag, Enisala, Sarichioi, Jurilovca, Luncă, Baia și zona Tulcea;

masa-peste3

S-a efectuat instruirea inspectorilor participanți la efectuarea controalelor oficiale și s-a verificat respectarea condițiilor de depozitare și a lanțului de frig, prin asigurarea spațiilor și a temperaturilor optime de păstrare a materiilor prime, ingredientelor, produselor intermediare sau a produselor finite, pentru a se evita un potențial risc de contaminare sau depreciere a acestora; certificarea cu documente și marca de sănătate/ identificare a condițiilor de trasabilitate și calitate pentru carne, lapte, alte materii prime și produse alimentare finite; respectarea operațiunilor de ambalare și a regulilor de etichetare a produselor alimentare; asigurarea condițiilor de transport pentru animale vii și a produselor alimentare cu respectarea normelor de igiena și de temperatură în mijloacele de transport; supravegherea prin analize de laborator a calității și salubrității, materiilor prime, a produselor culinare, produselor finite, din probe afluite pentru examene fizico-chimice, microbiologice, pentru determinarea aditivilor, contaminanți și pesticide, monitorizarea alimentelor care conțin organisme modificate genetic precum și prin teste de sanitație pentru supravegherea stării de igienă a unităților; comercializrea produselor alimentere numai în unități sau spații autorizate sau înregistrate sanitar veterinar; gestionarea corectă a deșeurilor organice și menajere.

masa-peste2

În perioada 27.06—12.07.2016, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Tulcea au efectuat un număr de 71 controale la unități de alimentație publică din zonă: Malcoci, Nufăru, Mahmudia, Murighiol, Dunavățul de Jos, Sulina, Mila 23, Crișan.

În urma controalelor efectuate, s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile H.G nr. 984/ 2005, în valoare totală de 6000 lei și 2 avertismente.

Principalele neconformități constatate: etichetare și depozitare necorespunzătoare a produselor de origine animală și non-animala, lipsă sau nerespectarea programului de autocontrol.

Nu s-au constatat neconformități majore.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com