Click pentru a te abona

Drumul Enisala-Babadag-Slava Rusă este cea mai economică legătură cu rețeaua TEN-T, trece prin pădure, face legătura cu două drumuri naționale și va fi o surpriză pentru iubitorii de natură

1K Shares

Lucrările pe DJ 223A aflate într-un stadiu avansat constau în principal din: modernizarea drumului, dimensionarea sistemului rutier, amenajarea a 6 podețe, amenajarea intersecțiilor și a drumurilor laterale, amenajarea acceselor la proprietăți, protecția persoanelor cu dizabilități, amenajare stații de autobuz, lucrări pentru creșterea siguranței rutiere, semnalizare orizontală și verticală, reabilitarea și consolidarea pasajului superior peste CF Tulcea–Constanța.

„Da, este un proiect complex dar important care se realizează prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1, proiecte dedicate  zonei de Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) cu o valoare totală de 31.446.728,80 lei din care asistența financiară nerambursabilă 30.812.420,37 lei și 634.308,43 lei contribuția noastră, a Consiliului Județean Tulcea.

Sunt foarte bucuros că și acest drum se află într-un stadiu avansat de execuție dacă ținem cont de faptul că aici s-au executat lucrări grele în sensul că, pur și simplu s-a tăiat dintr-un deal pentru a obține lărgirea necesară a drumului astfel încât atunci când plouă să nu se mai inunde zona iar apa din deversări să se scurgă în mod controlat prin conducte ce trec prin 6 podețe. S-au excavat peste 8000 de mc de pământ, altfel spus, peste 300 de mașini mari cu pământ au fost scoase din aceste maluri pe care, daca le vedeți acum, sunt impresionante.

Vorbim despre trei ziduri de sprijin plus rigolele ranforsate. Îmaginați-vă cum va arăta acest drum prin pădure cu zidurile de sprijin foarte înalte, consolidate cu piatră periată la interior, piatră brută și hidroizolație, un drum superb care traversează pădurea și leagă două drumuri naționale.

Cu acest proiect rezolvăm și reabilitarea și consolidare a Pasajului Superior peste Calea Ferată Tulcea-Constanța pe DJ 223A, Km 45+535 la Babadag și nu în ultimul rând se realizează și procedurile de refacere a mediului înconjurător aferent infrastructurii de transport. Constructorul a promis că până-n toamnă se toarnă și covorul asfaltic. Eu spun că faptele sunt cele care contează și sunt liniștit sufletește pentru toate proiectele pe care le-am adus în Județul Tulcea” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com