Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpatului  BICHARA PHILIPPE, cetăţean italian,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de  risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

În cursul nopţii de 27/28.04.2018 inculpatul Bichara Philippe  a comercializat  în staţiunea Mamaia, în incinta unuia dintre corturile amenajate cu ocazia unui  festival, contra sumei de 700 de lei, 10 comprimate de culoare roz, (MDMA), drog de mare risc.

Procurorii D.I.I.C.O.T. –  S.T. Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au efectuat o percheziţie într-un complex din Stațiunea Mamaia, la o locuință închiriată de către mai mulţi  cetățeni italieni pe perioada minivacanței de 1 Mai.

În urma percheziției, au fost ridicate 204 de comprimate Ecstasy, 15,8 grame de cocaină, 17,9 grame MDMA substanţă cristalizată, 88,5 grame de ketamină, 1 gram de muguri de cannabis și un cântar electronic de precizie, precum și  suma de 21.387  lei și 5.145  euro.

La data de 01.05.2018 Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

Faţă de alţi  5 inculpaţi,cetăţeni italieni, procurorii D.I.I.C.O.T. –  S.T. Constanța efectuează cercetări  pentru săvârşirea infracţiunilor de deținere de droguri de risc și de mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.(DIICOT)