Click pentru a te abona

Dr. Tudor Năstăsescu: “La Spitalul Tulcea ne-am reorganizat, am reînceput internarea bolnavilor cu afecțiuni cronice, avem reguli clare pentru cei cu Covid”

Într-un dialog cu managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr Tudor Năstăsescu am încercat să aflăm care este situația de facto pentru a răspunde numeroaselor întrebări venite din partea oamenilor.

Am fost asigurați că „Nu lăsăm pe nimeni să moară, facem tot ceea ce este cu putință dar oamenii trebuie să fie conștienți și să nu aștepte cu simptomatologie severă 8-9 zile acasă și în ultimul moment să ajungă la spital pentru că atunci, din păcate, este foarte târziu (!) mai ales dacă există și alte boli cronice” ne-a spus dr. Năstăsescu.

„Nu trecem printr-o perioadă simplă, fiecare zi este altfel și trebuie să ne organizăm ca atare. Avem secțiile de pneunomologie și de infecțioase cu toate paturile ocupate cu bolnavi Covid dar a fost nevoie să mai alocăm și un spațiu drept pentru care avem acum și etajul patru al spitalului cu pacienți Covid.

Așadar, vorbim despre 138 de paturi + 14 containere. Acordăm tot suportul și toată atenția tuturor bolnavilor doar că oamenii sunt speriați și dacă au simptome ușoare de răceală dau fuga la spital riscând să blocheze pur și simplu activitatea. Sfatul meu și al colegilor mei este ca toți cei care prezintă forme ușoare de răceală sau gripă să-și contacteze medicul de familie care știe ce are de făcut. Pentru cei la care boala debutează cu forme severe (febră, pneumonie, tuse, o stare de rău general, respirație îngreunată) aceștia trebuie să se prezinte de urgență la spital pentru că tratamentul este cu atât mai eficient cu cât se aplică de la primele semne severe, cum spuneam. Transferul cazurilor extrem de grave către unitățile Covid din țară este pur și simplu o misiune imposibilă pentru că nu prea mai sunt locuri pe niciunde.

Evident, trebuie să ne tot reorganizăm, am luat toate măsurie de protecție, de aceea am sistat pentru câteva zile înternarea bolnavilor cronici pentru celelalte secții.

Trebuie să vă spun că începând de astăzi s-a reluat procedura de internare pentru bolnavii cu afecțiuni cronice și vorbim despre investigații, despre tratamente, rețete, cazuri absolut urgente. Sfatul meu este ca un bolnav care are o afecțiune cronică și necesită operație dar acest lucru nu este urgent, în sensul în care nu-i pune viața în pericol și mai poate aștepta să urmeze sfatul medicilor.

Repet, Programele de Oncologie, Psihiatrie, Hemodializă, Diabet au decurs normal sau atât de normal cât s-a putut, ne dăm toată silința, suntem sau încercăm să fim la zi cum se spune cu toată medicația care are și este benefică diferitelor situații de Covid. Consiliul Județean Tulcea ne-a ajutat foarte mult dar sănătatea are mare nevoie de bani în condițiile în care totul, începând cu reactivii și echipamentul de protecție și până la medicație, totul are un cost…semnificativ” (Dr. Tudor Năstăsescu, manager Spitalul Județean de Urgență Tulcea)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com