Click pentru a te abona

„Dorulețul” tulcean a făcut show de calitate la „Festivalului Internațional de Dans Folcloric” de la Vlaška (Republica Serbia)

1K Shares

Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul”  prezent la cea de-a XIX-a ediții a „Festivalului Internațional de Dans Folcloric” de la Vlaška (Republica Serbia) a prezentat tradițiile și obiceiurile dobrogene în ropote de aplauze într-un adevărat show de înaltă calitate care a entuziasmat audiența.

Prima ediție a acestui festival a fost organizată în anul 1990. Începând cu cea de-a doua ediții, din anul 2002, Festivalul Internațional de Dans Folcloric se desfășoară neîntrerupt, an de an. Una dintre cele șaisprezece așezări care formează Municipalitatea Ćuprija, situată în centrul țării,  Vlaška, este un sat mic (aflat la 45 km distanță de Belgrad), cu o lungă tradiție și experiență în organizarea de evenimente bazate pe dansuri populare, muzică și tradiție națională.

Este pentru a doua oară când Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” participă la un festival de gen în Serbia, prima deplasare având loc în 1997, la Festivalul de la Kraljevo.

Parada Portului Popular s-a desfășurat în Mladenovac, iar spectacolele cu dansuri dobrogene și muntene au avut loc în Vlaška.
La festivalul din Serbia au mai participat ansambluri folclorice din Rusia, Peru, Mexic, Bosnia, Bulgaria, Italia, Kazahstan și România.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.