Click pentru a te abona

Domnule Orban, dacă în sfârșit ați înțeles că trebuie să amânați deschiderea anului școlar pentru că pandemia-i în vârful uneia dintre cocoașe, cum îndrăzniți să chemați oamenii la urne? Chiar nu vă pasă de nimeni și de nimic?

263 Shares

Încă de la jumătatea lunii august a.c. i-am solicitat premierului Orban să amâne începerea noului an școlar având în vedere faptul că numărul îmbolnăvirilor crește, în condițiile în care nu se testează la fel de mult ca în toate statele europene, că nimeni, dar absolut nimeni nu avea habar cum se va întâmpla acest lucru pentru că nu exista și, îndrăznesc să spun, nici la acest moment nu se cunoaște un plan concret, conform căruia copiii să poată merge la școală în siguranță.

Atât eu cât și colegii mei, am atras atenția asupra potențialului pericol prin media sau declarații politice în Parlament, dar am vorbit degeaba pentru că liberalii, de nouă luni de când au venit la guvernare nu au decât un singur „proiect de țară”: alegeri locale, cu cât mai mulți primari aflați pe funcție ademeniți cu promisiuni deșarte, de la PSD dar și de la alte partide. Și, în mod evident, repede – repede, alegeri parlamentare până când nu ajunge covidu’ pe cocoașa cea mai mare și intrăm, vrem – nu vrem, în stare de urgență.

V-ați gândit, domnule Orban, că s-ar putea să fie prea târziu. Și vă mai întreb: dormiți bine noaptea, nu aveți conștiința încărcată de faptul că tot mor oameni…datorită co-morbidităților, evident, sau a Pe-Se-De-ului, cum îi place domnului președinte Iohannis să spună dar, dacă, Doamne ferește, se ajunge mult mai departe decât vă imaginați? La acest lucru v-ați gândit?

Închei, domnule Orban cu declarațiile de astăzi ale președintele Consiliului Național al Elevilor pe care, repet, îi respect și îi susțin în toate demersurile lor:

Observ că Guvernul României nu are capacitatea, pur și simplu, de a realiza o analiză a situației reale din teritoriu. E în regulă, vă putem oferi noi o mână de ajutor: 900 de MII de elevi nu au avut acces la educația digitală pe durata pandemiei, iar dumneavoastră, stimați guvernanți, nu ați făcut nimic pentru a îndrepta acest lucru, în afară de a pasa responsabilitatea achizițiilor publice de la o instituție la alta.

Singurul lucru care a mai rămas de făcut este asigurarea tuturor condițiilor igienico-sanitare în școli, pentru a permite întoarcerea la cursuri în siguranță a elevilor și profesorilor. În același timp, Guvernul are datoria de a relua procedura de achiziție publică pentru dispozitive, conform Legii nr. 109/2020. Abia după aceea vom putea vorbi despre educație digitală pentru toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Deputat PSD Mirela Furtună

263 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com