Click pentru a te abona

Doi libanezi au încercat să trecă frontiera pe jos, pe la bulgari iar sturionul continuă să se încurce în plasele braconierilor

5 Shares

*Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni libanezi care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 14.07.2018, în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat, pe raza localității Coroana, județul Constanța, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Liban, un bărbat și o femeie, în vârstă de 30 de ani, respectiv 21 de ani. La cercetări, aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Constanța, fiind în luna de miere.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii libanezi fiind predați către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

*Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau trei cetățeni români cantitatea de aproximativ 58 kilograme de pește diferite specii, pentru care aceștia nu dețineau documente legale.

În data de 14.07.2018, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcațiune, care naviga pe brațul Chilia, județul Tulcea. Astfel, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune plase de pescuit având în ele captura de pește ce conținea cantitatea de 40 kg specia cegă și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurile legale, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare . (Garda de Coasta)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com