Click pentru a te abona

Dobrogea,140 de ani: Tineri din Tulcea și Constanța vor planta 140 de copaci la granița dintre cele două județe.

16 Shares

Astăzi, sărbătorim împlinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu țara, un eveniment din istoria noastră de o importanță deosebită. În 1878, în urma Războiului de Independență, Dobrogea a revenit la teritoriul național. La 14 noiembrie 1878, Carol I de Hohenzollern a citit Proclamația către dobrogeni, care marca preluarea administrării Dobrogei de către România. „Locuitori de orice naţionalitate şi religiune! Dobrogea, vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân şi a lui Ştefan cel Mare, de astăzi face parte din România.”

Astăzi, ne este este imposibil să ne gândim la țara noastră fără Dobrogea, fără Delta Dunării, fără țărmul Mării Negre, fără istoria acestor tărâmuri și a oamenilor care le-au locuit, fără frumușetea și unicitatea acestor locuri!

În preajma acestei aniversări importante pentru toți românii și în anul Centenarului Marii Uniri, județele Tulcea și Constanța și-au unit forțele pentru a dezvolta Dobrogea. Ieri, reprezentanții Consiliului Judeţean Tulcea şi Consiliului Judeţean Constanţa au semnat Actul de promisiune civică și în fața tulcenilor. Aceași document a fost semnat în octombrie la Consstanța. Documentul prevede că cele două Consilii se vor sprijini reciproc pentru a realiza proiectele necesare pentru dezvoltarea regiunii Dobrogea.
Vă reamintesc cele mai importante proiecte menționate în document:
• Drumul expres DX8 care va lega Constanța de Tulcea, Tulcea de Brăila, de podul de peste Dunăre și mai departe de viitoarea Autostradă Brăila – Galați – Buzău;
• Construirea Spitalului Regional Constanța care va oferi servicii medicale de calitate, la standarde europene;
• Construirea Podului suspendat peste Dunăre, în zona Jijila – Brăila, un proiect strategic de importanță majoră pentru județele Tulcea și Constanța, dar și pentru întreaga țară;
• Modernizarea Aeroportului Delta Dunării Tulcea, singura poartă aeriană de acces spre localitățile izolate din Delta Dunării;
• Modernizarea, dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor oferite de Administrația Portuară Constanța.

Un gest simbolic al cooperării va avea loc astăzi, când tineri din Tulcea și Constanța vor planta 140 de copaci la granița dintre cele două județe.

Pentru mine, unul dintre locuitorii Dobrogei, toate aceste proiecte comune îmi certifică faptul că Dobrogea va fi modernizată, iar decalajele față de alte regiuni vor fi diminuate. Totodată, datoria noastră este să păstrăm tradițiile și să conservăm eco-sistemele unice din Delta Dunării, să menținem moștenirea de la strămoșii noștri, pentru noi și urmașii noștri.

Tot azi, în zi de mare sărbătoare pentru dobrogeni, avem datoria să ne amintim de istoria noastră, de cei care au luptat în Războiul de Independență al României și care au contribuit prin sacrificiul lor la unirea Drobrogei cu țara!

La Mulți Ani, dobrogeni!
La Mulți Ani, români!
La Mulți Ani, România!
Mirela Furtună,
Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com