Click pentru a te abona

“Dobrogea”, prima la finish (!) The Great River Race/Flotila CENTENARa României la Londra

32 Shares

*“Flotila Centenar este mesajul nostru de unire, transmis din inimă, pe apă, din Tulcea către concetățenii noștri și către lumea întreagă. Salutul nostru pentru Marea Unire!”‘ — Ivan Patzaichin*Echipajul flotilei României este format din români veniți special la Londra pentru eveniment și români stabiliți în Marea Britanie *peste 300 de ambarcațiuni cu vâsle din toată lumea*În competiția londoneză, ambarcațiunile au avut de parcurs o distanță de 22 de mile marine iar echipajul bărcii Dobrogea a reușit performanța de a ajunge primul la finish (dintre bărcile românești)

“Regata Marii Unirii — Flotila România Centenar” este primul eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, în zilele de 8 și 9 septembrie, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Desfășurat în aer liber, pe Tamisa și în parcul Bernie Spain Gardens din apropierea Teatrului Național, proiectul a marcat prima participare a României la The Great River Race, celebrul maraton anual al Londrei desfășurat pe râul Tamisa, adevărată axă culturală și turistică a capitalei.În cadrul competiției, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă alcătuită din șase ambarcațiuni special construite în Delta Dunării  ce reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au format România Mare în 1918 — Țara Românească, Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina, Dobrogea și un puternic mesaj de unitate și identitate culturală.

Prezentăm sutelor de mii de spectatori care vin anual la acest festival de pe Tamisa, lotca, barca tradițională pescărească. Procesul fabricării ei reprezintă un element al patrimoniului imaterial românesc, iar acest meșteșug merită revigorat și promovat pentru că el se leagă de identitatea zonei Deltei, așa după cum gondola reprezintă simbolic Veneția. Avem bucuria că suntem, la această primă participare a țării noastre la celebra cursă de pe Tamisa, împreună cu unul dintre cei mai îndrăgiți mânuitori ai vâslelor din țara noastră și din lume, Ivan Patzaichin. Totodată, suntem bucuroși să avem în aceste zile o sărbătoare autentic românească în inima capitalei Marii Britanii, la scurt timp după ce l-am avut oaspete și partener pe ASR Prințul Charles la sediul ICR Londra, cu prilejul lansării proiectului Grădina Marii Uniri” — Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român.“Flotila Centenar este mesajul nostru de unire, transmis din inimă, pe apă, din Tulcea către concetățenii noștri și către lumea întreagă. Salutul nostru pentru Marea Unire!”‘ — Ivan Patzaichin.

Echipajul flotilei României este format din români stabiliți în Marea Britanie, mulți dintre ei foști sportivi, care au răspuns cu mare entuziasm chemării lui Ivan Patzaichin, cât și din români veniți special la Londra pentru eveniment. În competiția londoneză, ambarcațiunile au avut de parcurs o distanță de 22 de mile marine iar echipajul bărcii Dobrogea a reușit performanța de a ajunge primul la finish (dintre bărcile românești).

Cursa The Great River Race, desfăşurată pe lungimea de 21,8 mile pe Tamisa, în amonte, se organizează din 1988, şi este o cursă- maraton care atrage peste 300 de ambarcaţiuni cu vâsle din toată lumea. De altfel, evenimentul face parte dintr-un amplu Festival londonez, Totally Thames, o manifestare anuală de celebrare a Tamisei, de reconectare a fluviului cu locuitorii şi vizitatorii Londrei prin artă şi sport, prin momente de descoperire şi de întoarcere la natură, oferind prilejuri de înţelegere mai profundă a conexiunii între oraş şi râul care îl traversează. Festivalul Tamisei are loc pe toată durata lunii septembrie, iar ziua de 9 septembrie a fost „Ziua României”, când parcul Bernie Spain din apropierea Teatrului Naţional a găzduit concerte, expoziţii, ateliere şi activităţi pentru copii.(ROWMANIA,icr Romania,foto fb)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com