Click pentru a te abona

DNA a trimis în judecată un subofițer operativ de la ISU Tulcea pentru complicitate la “obținerea pe nedrept de fonduri europene”

0 Shares

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților:

plutonier major TACEA GIGI, subofițer operativ în cadrul I.S.U. DELTA al Județului TULCEA, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în formă continuată (patru acte materiale);

POPA VICTOR, asociat și administrator la S.C. AGROPOPA S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în formă continuată (șase acte materiale) și
– 47 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată

POPA NICOLETA-MONICA, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată (două acte materiale);

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 – 2014, inculpatul Popa Victor, în calitate de asociat și administrator la S.C. AGROPOPA S.R.L. cu obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, a solicitat și obținut de la A.P.I.A. – Centrul Județean Tulcea, subvenția pe suprafața de teren agricol lucrată, folosind contracte de arendare falsificate.
De asemenea, același inculpat a încercat obținerea de fonduri structurale nerambursabile de la AGENȚIA DE PLĂȚI PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ȘI PESCUIT – Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Tulcea, prin măsura 312 – „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi” și prin măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, creând condiții artificiale de eligibilitate, constând în interpunerea fiicei sale inculpata POPA NICOLETA MONICA și inculpatului plt. maj. TACEA GIGI ca persoane care îndeplinesc condițiile pentru obținerea finanțărilor nerambursabile, după ce în prealabil a falsificat, cu complicitatea acestora, un număr de 47 de contracte de arendare.
Prejudiciul se ridică la suma de 236.288 de lei, reprezentând „subvenția pe suprafață” obținută de inc. POPA VICTOR de la A.P.I.A. cu ajutorul celorlalți doi inculpați.
În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatului Popa Victor.
În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com