Click pentru a te abona

Dispută în USR Filiala județeană Tulcea: de ce este acuzat Eugen Terente și ce răspunde acesta

89 Shares

Președintele USR Tulcea, Eugen Terente, este acuzat că „săptămâna trecută ar fi hotărât să dizolve Biroul Județean pe motive doar de el știute și neprezentate până în momentul de față” conform președintelui USR Murighiol, George Ungureanu, care a trimis pe adresa redacției un text-manifest pe care-l redăm mai jos:

„A fi sau a nu fi”  membru USRPLUS Tulcea. Aceasta nu este o intrebare,ci o decizie ce stă în puterea președintelui filialei județene Tulcea, Eugen Terente.

George Ungureanu Președinte USR PLUS Murighiol

Astfel, a comunicat pe 27 august tuturor filialelor locale faptul ca organizează o conferință județeană la care trabuie să fie prezenți DELEGAȚII reprezentanți ai ficărei organizații locale, cu mențiunea că aceștia trebuie să fie la zi cu cotizația. Conform statutului din momentul comunicării, trebuie să treacă minim 72 de ore până la organizarea evenimentului, lucru ce bineînțeles că nu s-a respectat, conferința începând pe 30 august la ora 09;00. Condiția reprezentării prin delegați  nu a fost însă luată în considerare în momentul alegerii președintelui USR-PLUS din data de 6-10 iulie 2022, dreptul la vot fiind acordat tuturor membrilor.

Conform declarației președintelui Terente din data de 30 august 2022, imediat după încheierea celei dea doua seiuni a conferinței, au votat 12 persoane,în unanimitate, dizolvarea BJ USRPLUS TL.

Am solicitat în regim de urgență prezentarea listei de prezență cu semnăturile și procesul verbal al conferinței dar și toată documentația aferentă pentru a constata dacă, întradevar, cvorumul s-a întrunit, dacă cei pe care domnia sa îi numește ca fiind prezenți, chiar au fost acolo și au votat așa cum susține domnia sa. Cererea aceasta l-a determinat pe Terente să amenințe cu demiterea mai mulți membri și cu dizolvarea unor filiale pe diverse motive, unul dintre acestea fiind rămânerea în urmă cu plata cotizației a unor membri.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

Pe data de 4 septembrie s-a întrunit o nouă Conferință județeană în care, aparent, s-a votat componența unui nou Birou Județean. Cine a fost prezent la această conferință, cine a fost numit, numărul de persoane ce intră acum în componența sau orice detaliu este necunoscut. La solicitarea procesului verbal și a listei de prezență sau oricărui document întocmit m-am lovit de refuzul categoric din partea domnului Terente.

O altă chestiune gravă o reprezintă modul în care s-au facut cheltuieli și justificarea acestora. La solicitarea actualului cenzor al filialei Tulcea către  președinte, de a se prezenta lista cu cheltuieli și facturile aferente, aceasta a refuzat prezentarea oricărei dovezi de plăți. Pierderea sustinerii unor vechi prieteni ce erau în componența fostului Birou Județean USRPLUS TL , a dus tocmai la decizia acestuia de a-l dizolva și a numi ulterior o nouă echipă aservită.

Am decis sa formulez acest manifest cât încă sunt membru USRPLUS. Nu sunt de acord cu modul în care se petrec lucrurile în filiala județeana Tulcea și alături de mine sunt marea majoritate a membrilor care sunt amenințați cu demiterea tocmai pentru faptul că au curaj să sesizeze aceste nereguli”spune Presedintele USRPLUS Murighiol, Ungureanu George.

Ce răspunde deputatul Eugen Terente, președinte al USR județ Tulcea:

Eugen Terente presedinte USR Tulcea

„USR este un partid dinamic și de-a lungul timpului am avut mai multe alegeri interne, inclusiv o fuziune cu un alt partid politic. De fiecare dată, la nivelul Filialei Județene Tulcea, pe care o reprezint, am urmărit respectarea prevederilor statutare.

Pretinsul manifest la care va referiți provine de la președintele ex-PLUS al unei filiale locale inactive, în care, din 28 membri, exista numai 3 membri nesuspendați pentru neplata cotizației, găsim zero procese-verbale de la sedințele de birou local, zero proiecte de hotărâri de consiliu local discutate cu responsabilul consilierilor judetean, sau zero proiecte extindere.

Apreciez că acest material a fost produs pe fondul unor frustrări personale ale autorului, legate de incapacitatea acestuia de a organiza propria filială și de a comunica cu restul colegilor.

Autorul materialului se află într-o gravă eroare, iar procedurile legate de organizarea conferinței județene au fost respectate. Toate materialele conferinței vor fi urcate pe platforma internă a partidului respectând regulile de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

Pretinsa revoltă a autorului legată de faptul că nu a putut vota la aceste conferințe este generată și de necunoașterea prevederilor statutare ale formațiunii din care face parte. La conferința județeană la care face referire au votat delegații aleși din rândul membrilor nesuspendați din fiecare filială locală, conform Statutului USR.

Micșorarea pragului de cotizație pentru membrii filialelor din rural, de la 5 lei la 1 leu, se putea face de birourile locale ale respectivelor filiale, prin grija președinților. Autorul materialului este președinte de filială locală, aflată în rural” răspunde deputatul Eugen Terente, președinte al USR Tulcea, la solicitarea noastră.

89 Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai votate
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Domnul Ungureanu este un personaj inactiv în USR Tulcea ce s-a activat în ultimele 2 săptămâni doar pentru o plecare cu „gratie” în REPER!Din păcate este o practică a acestor membri veniți pe filiera ex-plus de a-și plamadi drumul către noua destinație aruncând cu noroi în colegii ce au activitate și chiar cred în principiile democratice ce au creat USR. Frustrarea i-o înțelegem după ce si-a distrus singur filiala prin lipsa de activitate dar reaua-credință nu poate avea înțelegerea nimănui!

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com