Click pentru a te abona

DIICOT: Traficanți de etnobotanice arestați

0 Shares

În această dimineață procurorii DIICOT  împreună polițiștii au desfășurat 28 de percheziții domiciliare pe raza județelor Galați, Brăila și Tulcea în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în traficul de etnobotanice.

diicot1

Potrivit anchetatorilor au fost identificați peste 200 de consumatori care cumpărau droguri de la această grupare, dintre care doar în luna ianuarie 52 au fost internați de urgență în spital, iar cinci au intrat în comă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2014, membrii grupării infracţionale au procurat, deţinut, oferit şi valorificat către alte persoane (inclusiv persoane aflate în stare de deţinere) droguri de mare risc (comprimate ecstasy) şi droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana).

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupării au produs importante cantităţi de „produse etnobotanice”, prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind  oferite spre vânzare către diferiţi consumatori (în special tineri).

Au rezultat indicii că o mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substanţe, în ultima perioadă de timp, au avut nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

La sediul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor fi aduse, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor procesuale, un număr de 90 de persoane.

La acţiune participă cadre din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate benficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.(DIICOT).

UPDATE Tulcea: Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, a fost ridicată de la locuinţele persoanelor cercetate cantitatea totală de aproximativ 5,8 kg. droguri de risc specia cannabis (5.814,3 gr. dintr-un imobil şi 30,1 gr. din alt imobil) şi alte bunuri de interes pentru cauză.

Procurorii au luat măsura reţinerii faţă de trei persoane  iar Tribunalul Tulcea a emis mandate de arestare preventivă pentru doi inculpaţi şi a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de cea de a treia persoană.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea (Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic  şi Serviciul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com