Click pentru a te abona

Dezvoltăm Zona de agrement Multicultural în Centrul Istoric al orașului iar clădirile de patrimoniu le reabilităm

91 Shares

Tulcenii, în marea lor majoritate,  apreciază cât mai multe spații verzi de calitate, dar, în egală măsură apreciază și calitatea arhitecturală a clădirilor în care locuiesc sau în care-și desfășoară activitatea instituțiile administrației publice. Un spațiu urban frumos atrage și încântă. Oamenii vor să viziteze asemenea locuri, vor să petreacă timp acolo, sau, de ce nu, să se mute, să locuiască într-un astfel de loc prietenos, agreabil, smart.

Din păcate, legislația dar și lipsa de imaginație a multor primari au lăsat de izbeliște aspectul așa-numitor blocuri comuniste iar casele de patrimoniu, multe dintre ele încă în picioare, au rămas în uitare și neputință.

Eu cred că lucrurile pot fi îndreptate iar primarul, eu, în cazul în care-mi veți acorda votul dumneavoastră să mă implic agresiv în îmbunătățirea acestei stări de fapt.

Ne putem inspira din puținele locuri din țară unde s-au făcut lucrurile cum trebuie și să facem studii de fațade privind Centrul istoric și Multicultural al Municipiului Tulcea, cu fișe individuale pentru fiecare clădire și cu propuneri clare de intervenție pentru aceste clădiri, proiecte tehnice întocmite de arhitecți acreditați, cu hotărâri clare în Consiul local, cu facilități și clauze conform legislației.

Investițiile în cultură cresc mult calitatea vieții locuitorilor și atractivitatea turistică a comunității. Mixul aplicat de acestea constă în finanțarea corespunzătoare a instituțiilor de cultură, în investițiile din infrastructură de profil, dar mai ales în încurajarea mediului privat pentru a îmbogăți oferta multiculturală în cazul nostru, atât de generoasă în tradiții și obiceiuri, costume multicolore, cântece și dansuri, adunate parcă, din lumea întreagă pe malul Dunării, în orașul care deschide larg, porțile către Delta Dunării.

Mă gândesc la spații culturale de avangardă, evenimente și festivaluri de amploare (gen Festivalul Internațional de folclor Peștișorul de Aur), a unui cluster de industrii creative, toate inițiative private, care pot crește notorietatea orașului și implicit, numărul de turiști care aleg să petreacă un timp și în municipiul Tulcea înainte de a pleca în Delta Dunării.

Orașul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu trebuie să devină un oraș turistic european cu multe evenimente culturale, cu mult mai multă acțiune din partea administrației publice locale care, dacă va fi mai aproape de nevoile reale ale comunității va putea să-și implementeze proiectele cu succes în beneficiul tuturor.

Votează cu încredere Zibileanu Ștefana, Primar al Municipiului Tulcea!Votează echipa Pro România pentru că nu vei fi dezamăgit! Impreună schimbăm Tulcea!

articol executat de APDR Dobrogeacult la comanda Pro România Filiala județeană Tulcea,CMF 21200010

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com