Click pentru a te abona

Dezbaterea unor proiecte transfrontaliere și Festivalul “Primăvara Dunăreană”la Ismail, Regiunea Odessa, Ucraina

0 Shares

“Ziua în care am fost invitați la Festivalul “Primăvara Dunăreană” de la Ismail a coincis cu Ziua Românilor de Pretutindeni, prilej cu care am dorit să transmit cele mai sincere urări de reușită, sănătate, încredere, românilor, oriunde s-ar afla și să-mi exprim speranța că oportunitățile care vor fi tot mai concrete în țara noastră îi vor determina să revină cât mai curând acasă” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților. .

“La Izmail a fost o atmosferă caldă, prietenoasă, am fost împreună cu  gazdele noastre, membri ai Consiliului orășenesc și primarul orașului Ismail, Andrei Abramchenko, Președintele Consiliului Regional Odessa, Anatolii Urbanckii și deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Alexandr Urbanskii din partea circumscripției electorale Ismail, Reni (Regiunea Odessa) la Monumentul Eroilor Români căzuți în primul Război Mondial, unde am păstrat un moment de reculegere și ne-am adus omagiul celor care s-au jertfit pentru libertate.

În principal, am avut discuții cu privire la oportunitățile oferite de Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014 – 2020 care prevede investiții în valoare de peste 6.000.000 Euro,  în consorțiu: instituții publice din județul Tulcea în parteneriat cu Primăria Ismail – Regiunea Odessa, Ucraina.  De altfel, am sărbătorit cu toții fix un an de când s-a semnat Înțelegerea de cooperare între Consiliul județean Tulcea și Primăria orașului Ismail, moment deosebit pentru vecinii noștri care consideră documentul semnat atunci ca fiind “poarta de intrare în Uniunea Europeană”.

Vorbim despre proiecte ce vizează: Reabilitarea unui kilometru de drum (Primăria Isaccea), realizarea unui Trans Hub la Isaccea, implementarea unui sistem de monitorizare trafic (Isaccea si Tulcea), Reabilitarea secției de ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, implementarea sistemului de telemedicină (transfrontalier) și sesiuni de capacity building pentru personalul specializat din spitale, Extinderea sediului Poliției locale Tulcea, instalarea unui sistem de monitorizare cu camere inteligente, renovarea  și modernizarea a șase posturi ale poliției locale (trei în municipiului Tulcea, unul la Isaccea, unul la Luncavita si unul la IC Bratianu). Nu în ultimul rând, proiectul ce vizează construirea unui Centru mobil expozițional transfrontalier.

Consider că deplasarea de ieri la Ismail a fost deosebit de benefică din toate punctele de vedere și vreau să subliniez faptul că autoritățile de aici ne-au vorbit despre amenajarea unui parc în localitate, care ar urma să poarte denumirea de “Parcul Tulcean”, atât ca simbol al relației de înfrățire cu județul nostru dar și în cinstea Centenarului Marii Uniri.

Este vorba de un parc amenajat în perioada interbelică, în timpul administrației românești, fostul parc Gagarin în perioada sovietică, o zonă care poate fi reabilitată ca un veritabil spațiu verde. Reabilitarea parcului va cuprinde lucrări de igienizare, plantări de arbori recomandați de specialiști, locuri de joacă, zonă de skate, amenajări pentru exerciții sportive, mobilier urban, iluminat public LED, zona WI-FI” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună la revenirea în țară.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com