Click pentru a te abona

Dezbatere: Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României

14 Shares

Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României a fost prezentată astăzi Subcomisiei de Dezvoltare Durabilă din Parlamentul României de către consilierul de stat şi coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.
Domnul Laszlo Borbely a precizat că la nivelul ONU există un set de 241 de indicatorii şi un set propus de Eurostat de circa 100 de indicatori. România la Institutul Naţional de Statistică are 103 indicatori din care pot fi urmăriţi la zi circa 23-25” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, participant la dezbatere.

„Dezvoltarea durabilă va juca un rol cu mult mai important în Europa în anii ce vor urma.La finalul anului 2018, Comisia va lansa Documentul de Reflecție a Uniunii Europene. Raportul Uniunii pentru Implementarea Agendei la nivel intern și extern va fi prezentat la HLPF 2019. De altfel, Romania prezidează grupul de lucru pentru Implementarea Agendei 2030 pe lângă Consiliul UE.

Referitor la „Dimensiunea parlamentară” trebuie să subliniem faptul că încă din aprilie 2016, ambele camere ale Parlamentul României și-au exprimat susținerea pentru Agenda 2030 prin Declarația nr. 1/2016. Acesta este primul din cele 170 de parlamente care sunt membre ale Uniunii Interparlamentare care și-a declarat o asemenea susținere.

Pe plan economic, strategia propune garantarea unei creșteri economice pe termen lung de care să beneficieze cetățenii României și care să nu compromită mediul înconjurător.

Sub aspect social, strategia subliniază nevoie de o societate coezivă, care să beneficieze de îmbunătățirea sistemului de educație și sănătate, de reducerea inegalităților dintre bărbați și femei, dintre mediul urban/rural și între regiuni, care să conducă la promovarea unei societăți deschise, în care cetățenii se pot simți apreciați și sprijiniți.

Conștientizarea importanței mediului înconjurător a crescut semnificativ în ultimii ani, atât în ceea ce privește mediul natural, cât și la cel antropic. Strategia propune luarea unor măsuri specifice care să asigure un mediu sănătos generațiilor viitoare” a ținut să precizeze deputatul social democrat în cadrul unei declarații la finalul dezbaterilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com