Click pentru a te abona

Dezbatere publică Pro România Tulcea:“Provocări, perspective și oportunități în asistența socială!”

412 Shares

La dezbaterea organizată de Departamentul Județean de Integrare Socială al Partidului Pro România Tulcea, coordonator Ungureanu Daniela, au participat deputat Gabriela Podașcă, coordonator național al Departamentului, Gabriel Stoica, inspector școlar de limbă (r)romani, Valentin Vladu, expert internațional pentru asistență socială, specialiști din sistemul public de asistență socială, reprezentanți ai ONG-urilor din Tulcea și din Regiunea de Sud – Es, jurnaliști, cetățeni interesați de tema propusă spre dezbatere.

„Tema deosebit de generoasă și sensibilă în același timp și-a propus să cuprindă toate vulnerabilitățile sistemului, în speță, finanțarea deficitară, care pune foarte mare presiune pe bugetele locale fără posibilitatea de autofinanțare prin dezvoltarea unor activități de economie socială, lacunele legislației, birocrația excesivă, lipsa specialiștilor în domeniu. Ne-am propus să vorbim despre provocările reale, multe și mari care împiedică dezvoltarea sistemului după modelul unor țări care acordă asistenței sociale un rol important, ne dorim să reușim să formulăm în final propuneri și soluții viabile privind îmbunătățirea cadrului legislativ care să conducă la consolidarea, la creșterea sustenabilității sistemului de asistență socială și promovarea incluziunii sociale pentru grupurile vulnerabile” a precizat coordonatorul județean al Pro România Tulcea, Ștefana Zibileanu.

„Am venit în fața dumneavoastră cu o imagine sugestivă, un Copac al Comunității care ne arată cam cum stau lucrurile acum. Și nu prea stau bine. Bugetul de stat scade într-un ritm îngrijorător iar nevoile grupurilor vulnerabile, cresc. Iată, în anul acesta (2019), bugetul de stat nu mai finanțează deloc asistența socială iar serviciile pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități trebuie să primească finanțațare tot de la bugetele locale (!) care nu pot acoperi toate nevoile grupurilor vulnerabile.
De exemplu, avem nevoie urgentă de pachete complete de măsuri pentru tinerii care se pregătesc să părăsească Centrele rezidențiale pentru Centrele de tip familial fără să se pună accent pe dezvoltarea serviciilor în familie și comunitate.
Vorbim, deasemenea, despre șomerii aflați în preajma pensionării, despre dificultățile cu care se confrunță persoanele fără adăpost, despre bătrânii bolnavi și singuri, despre copii abandonați. Toate acestea și multe altele se vor regăsi în propunerile dumneavoastră și proiectele Pro Români, structurate pe trei paliere principale: Reformarea reală a sistemului de protectie socială, o reconfigurare instituțională a Ministerului Muncii și Justiției Sociale (!), seturi speciale de măsuri ce vizează corelarea legislației naționale cu cea europeană privind drepturile copiilor” a declarat Ștefana Zibileanu care și-a exprimat speranța că oamenii vor veni în număr cât mai mare cu propuneri, cu observații privind modificarea legislației după nevoile reale și concrete cu care se confruntă comunitatea în fiecare zi.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com