Click pentru a te abona

Dezbatere publică Măcin: S-au identificat soluții de finanțare a rutei ocolitoare pentru trafic greu

528 Shares

“La întâlnirea publică de la Măcin, pe care am organizat-o la solicitarea locuitorilor împreună cu președintele Consiliului Județean Tulcea, Teodorescu Horia, au mai participat: deputatul PNL Gerorge Șișcu, viceprimarul (cu atribuții de primar) Gigi Văcaru, managerul orașului Măcin, Nicolae Topoleanu, directorul Aquaserv Tulcea, Ionel Caraman, directorul Aquaserv Măcin și, evident, foarte mulți locuitori ai orașului Măcin care și-au expus problemele cu care se confruntă zi de zi referitoare la furnizarea cu dificultate și mari întreruperi a apei potabile, a faptului că traficul greu trece prin mijlocul orașului și le afectează locuințele și alte supărări cotidiene.

Reprezentanții primăriei au propus trei variante de rute ocolitoare pentru traficul greu iar soluția identificată ca fiind cea mai rapidă a fost drumul de exploatare pentru care trebuie găsite surse de finanțare. 

Referitor la rețeaua de apă și canalizare au existat, pe de o parte, oamenii, care au reclamat felul în care se fac lucrările de reparații, greu și superficial, că există și acum străzi fără canalizare iar prețul plătit de fiecare măcinean este foarte ridicat, “cel mai mare din județ” după cum relamă oamenii care plătesc și apa meteorică deși există o Ordonață de Urgență a Guvernului care abrogă plata apei meteorice.

De cealaltă parte, reprezentantul Aquaserv a explicat că modernizarea rețelei de apă este cuprinsă într-un proiect cu finanțare europeană, proiect care a fost întarziat de faptul că firmele care asigurau efectuarea lucrărilor au intrat rând pe rând în insolvență si apoi în faliment drept pentru care ar trebui organizată o nouă licitație pentru a fi reluată procedura legală. Este prima dezbatere serioasă cu aceste teme importante pentru măcineni și faptul că, de exemplu, pentru ruta ocolitoare a Măcinului s-au conturat niște soluții concrete, eu spun că realmente, se poate. Depinde de fiecare dintre noi cum abordăm problemele ridicate de comunitate. Personal, mă voi implica în continuare alături de conducerea CJ Tulcea”a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru buget finanțe și bănci din Camera Deputaților.

“Am aflat despre această problemă ridicată de dumneavoastră, locuitorii orașului Măcin, în urmă cu puțin timp pentru că nici o solicitare nu a ajuns la noi până acum. Eu sunt convins că încă nu este prea târziu și, pentru că întotdeauna am propus soluții realiste, fezabile, care se pot regăsi în realitate, propun două surse de finanțare: din fondul de rezervă bugetară și o realocare din fondurile Consiliului Județean Tulcea. Concret, acești bani ar ajunge la Primăria Măcin, proprietarul drumului, cu destinația “Rută ocolitoare pentru trafic greu”, urmând ca primăria să desfășoare apoi toate procedurile legale de scoatere la licitație a proiectului și de execuție. Referitor la cealaltă mare problemă a măcinenilor, cea  a rețelei de alimentare cu apă, eu cred că toți cei responsabili de la Aquaserv vor găsi până la urmă o cale de rezolvare a acestui  proiect de reabilitare și modernizare a rețelei de apă din Măcin. Personal, pot să vă spun că voi reveni în fața dumneavoastră cu soluții concrete în două săptămâni după ce voi fi analizat problematica ridicată de dumneavoastră din toate punctele de vedere și a finanțării despre care am vorbit. Consider că acest mod de a aborda lucrurile, printr-un dialog direct, față în față, este cel mai corect și mai constructiv”  a spus președintele CJ Tulcea, Teodorescu Horia, după ce a ascultat toate opiniile exprimate în timpul dezbaterii de la Măcin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com