Click pentru a te abona

Deținuții din Penitenciarul Tulcea sărbătoresc Sfintele Sărbători de Paști

Penitenciarul Tulcea, în perioada Sărbătorilor de Paști desfășoară mai multe activități specifice tradiției creștine, destinate deținuților custodiați.

Deși privați de libertate, deținuții sunt sprijiniți de preotul capelan, educatori, asistenți sociali și psihologi din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială, precum și de către organizații non-guvernamentale partenere penitenciarului (Stânca Veacurilor și Serviciul Umanitar pentru Penitenciare), să resimtă și să trăiască atmosfera Sărbătorii de Paști.

Evenimentul creștin constituie pentru persoanele private de libertate un moment emoționant, de meditație spirituală, de revedere cu cei dragi, de apropiere de membrii comunității care trec pragul așezământului detenție pentru a vesti Învierea Domnului Iisus Hristos.

Preotul unității a oficiat slujbele canonoice specifice Postului Mare, a oferit îndrumare celor care au postit și s-au spovedit, iar deținuții doritori vor putea să participe la Slujba Învierii la capela unității. Episcopia Tulcii, Protoieria Tulcii, precum și parohiile din municipiu Tulcea au sprijinit constant activitatea misionară a preotului unității. In perioada premergătoare Paștelui reprezentanți ai cultelor creștine recunoscute prin lege: Biserica Romano-catolică, Biserica Adventistă de Ziua a șaptea, Biserica Baptistă, au oferit deținuților asistență moral-religioasă, le-au dezvăluit semnificația spirituală a acestor sărbători, le-au oferit daruri celor care nu mai sunt vizitați de familie.

În aceeași perioadă, un grup de 14 deținuți din regim deschis și semideschis au participat la un pelerinaj la Mănăstirea Cocoș din județul Tulcea. Totodată, au fost organizate activități educative dedicate acestei sărbători creștine: atelier de creație și artizanat, cor de cântări bisericești, cor de cântări ai voluntarilor Fundației Stânca Veacurilor, concurs tematic și altele.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, în conformitate cu OMJ în vigoare, persoanele private de libertate primesc suplimentar un meniu diversificat din produse tradiționale specifice Paștelui.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.