Click pentru a te abona

“Deștepții” din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe…

21 Shares

Schimbările din educație, dese și pripite, denotă lipsa de viziune și interes  pentru acest sistem a celor care ar trebui să aibă multă carte și multe cunoștințe de natură a-l conduce și gestiona coerent și eficient.

Ultima dovadă de deșteptăciune a actualilor guvernanți o reprezintă modelele de subiecte pentru examenele naționale, care au fost retrase de pe site-ul ministerului. De ce? Am aflat. Ce nu știm este de ce se recurge la astfel de măsuri. Singura explicație este cruda realitate.

“Deștepții” din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe, ci ca să modifice și ei ceva pe ici, pe colo, fără vreun anunț public, sudiu sau consultare. Așa se întâmplă când studiile așa – zișilor specialiști se limitează la ridicarea diplomelor. Te afli în exterior și modifici la interior.

Veștile “deștepte” vin în continuare. Am aflat chiar de la ministrul interimar că sunt resurse financiare la nivel de minister, numai că lipsesc ideile care să conducă la finanțare. În plus, au fost semnate două proiecte cu finanțare europeană pentru programul “Bani de liceu” prin care se vor acorda burse pentru elevi aferente anilor 2015-2019.

Mă întreb cum se vor face plăți din fonduri europene retroactiv datei semnării contractelor de finanțare? Dar la PSD – ALDE orice se poate. Mai întâi se cheltuiesc banii și pe urmă se face contractul de finanțare.

Ultima modificare a Legii educației vizează asigurarea unui spațiu de depozitare pentru fiecare elev. Asta da realizare măreață care se circumscrie veritabilei și neobositei deșteptăciuni a guvernului. Faci teste grilă și le ascunzi în spațiile de depozitare. Ca să nu se sperie elevii de atâta europenizare a școlii.

Stimați guvernanți. Cine se ocupă de abandonul școlar, de calitatea actului de educație și de gradul de satisfacție al trinomului  elev – părinte – profesor? Nu spun că nu este nevoie de burse sau condiții, dar, pentru ca acestea să vină în sprijinul elevului, e nevoie de multă știință și preocupare, nu de idei răzlețe și bulversante.Deputat PNL Vasile GUDU/declaratie politica

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com