Click pentru a te abona

Deputatul social democrat, Lucian Simion, despre înmatricularea ambarcațiunilor pescarilor care au PFA, ÎI sau IF

0 Shares

“Urmare a solicitărilor venite din partea localnicilor din Delta Dunării și nu numai, am adresat Ministerului Transporturilor o întrebare referitoate la înmatricularea ambarcațiunilor de pescuit în sensul că, pescarii care au PFA,ÎI sau IF nu mai au posibilitatea de a înmatricula ambarcațiunile pe aceste forme de organizare pentru că nu mai au personalitate juridică în conformitate cu actualele prevederi legale. Tocmai în acest sens am demarat procedura de modificare legislativă pentru completarea  art.45 al Ordonanței 42/1997 republicată, cu o nouă prevedere prin care și formele de organizare amintite mai sus să poată înmatricula ambarcațiunile de pescuit” a declarant deputatul social democrat Lucian Simion.

Răspunsul din partea Ministerului Transporturilor nu aîntârziat să apară și sună cam așa:

“Având în vedere faptul că prevederile OG 42/1997 și a celorlalte acte normative specifice domeniului de activitate al instituției sunt aplicabile doar persoanelor fizice și a celor juridice (ne referim aici, inclusiv la aplicarea sancțiunilor contravenționale), propunerea de completare a prevederilor legale în sensul aplicării acestora și pentru PFA, ÎÎ și IF, s-ar putea realiza în măsura în care nu ar contraveni principiilor și dispozițiilor OUG 44/2008 și al altor acte normative cu impact socio-economic financiar sau asupra sistemului juridic de nivel superior sau de același nivel, cu care acestea se află în conexiune. 

Deasemenea, proprietarul persoană fizică sau operatorul PFA/ÎÎ/IF, poate solicita, conform prevederilor legale, transcrierea patrimoniului de afectațiune în registrul matricol și în actul de naționalitate”.

“În aceste condiții voi continua să fac toate diligențele necesare pentru ca această problemă semnalată de mulți dintre localnici/pescari/operatori de turism să intre pe făgașul firesc al legii într-un mod simplu și concret așa după cum ne dorim cu toții” a concluzionat parlamentarul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com