Click pentru a te abona

Deputatul social democrat, Anișoara Radu, întreabă Ministerul Culturii și Identității Naționale dacă are în vedere finanțarea unor proiecte locale și regionale dedicate Centenarului Marii Unirii

0 Shares

„Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la fărurirea României Mari şi 140 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă” spune deputatul social democrat în preambulul documentului înaintat Ministerul Culturii și Identității Naționale, ministrului George Vladimir Ivașcu.

„În acest sens, autorităţile centrale şi locale încercă să identifice cele mai bune modalităţi pentru a marca această importantă realizare a poporului român, împlinirea a 100 de ani a unui stat modern și unit cu o istorie și un loc bine definit în Europa.

La nivelul ministerului pe care îl conduceţi a fot înfiinţat Departamentul Centenar, care are drept rol asigurarea bunei desfășurări a acțiunilor și manifestărilor prilejuite de aniversarea, în anul 2018, a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și a Primului Război Mondial.

Prentru promovarea de evenimente culturale prilejuite de celebrarea Centenarului Marii Unirii sunt și proiecte venite din partea unor asociații, fundații care vizează promovarea culturală şi turistică a Dobrogei, a Deltei Dunării, a României cu prilejul sărbătorii Centenarului Marii Uniri dar şi după încheierea evenimentelor ocazionate de celebrarea Centenarului.

Având în vedere elementele prezentate mai sus, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

  1. Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale are sume bugetate pentru susţinerea unor astfel de proiecte?
  2. În cazul în care răspunsul este afirmativ, care sunt etapele care trebuie urmate pentru a putea primi finanţare pentru proiectele propuse?
  3. Există surse bugetare pentru susţinerea de proiecte la nivel local cu sprijin guvernamental? Care sunt acestea şi cum se pot accesa?
  4. Pentru organizarea de evenimente culturale cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale, alte instituții de profil, primesc finanţare din partea Ministerului sau trebuie să se bazeze exclusiv pe fodurile alocate de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia funcţionează? “

Deputatul Radu Anișoara a solicitat răspuns în scris de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com