Click pentru a te abona

Deputatul Simion Lucian solicită definirea pensiunilor din Delta Dunării ca “pensiuni deltaice” care să fie eligibile pentru finanțare în ghidurile existente

0 Shares

Delta dunării reprezintă unul dintre cele mai importante situri din lume, o zonă care atrage tot mai mulți turiști. Cu un potențial de dezvoltare foarte mare.

Pentru dezvoltarea infrastructurii turistice este nevoie de investiții, atât publice cât și private.

Programul de Investiții Teritoriale Integrate – ITI Delta Dunării cu fonduri de peste 1,1 miliarde de euro, reprezintă o oportunitate pentru județul Tulcea și pentru întreg arealul deltaic.

„După o analiză profundă începută încă din perioada în care am fost Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, după mai multe dezbateri cu localnicii, am ajuns la concluzia că se impune o definire specifică pentru pensiunile din deltă pentru a fi eligibile la finanțare în ghidurile existente. Pensiunile deltaice ar corespunde tuturor cutumelor invocate.

În acest moment, pensiunile finanțate din fonduri europene sunt, cu prioritat, pensiunile agroturistice care sunt definite ca structuri de primire turistică având o capacitate de cazare de ăână la 8 camere cu condiții de servire a mesei cu produse naturale, obținute dintr-o activitate agricolă desfășurată pe o suprafață de 500 de mp.

In cazul pensiunilor deltaice trebuie impuse condiții de respectare a arhitecturii tradiționale cu sernicee de masă bazate pe gastronomia locală care are drept element principal peștele, fără impunerea acelui teren agricol. S-ar crea în felul acesta un cadru legislativ punctual mult mai coerent pentru Delta Dunării în condițiile în care există deja programe de finanțare specificepentru această zonă.

Având în vedere toate aceste coordonate am adresat două întrebări Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, domnului vicepremier Paul Stănescu

  1. Aveți în vedere definirea pensiunilor din Delta Dunării drept pensiuni deltaice?
  2. Există posibilitatea modificării ghidurilor în cadrul financiar bugetar 2014 – 2020, astfel încât pensiunile deltaice să fie eligibile pentru finanțare?” a declarat Deputatul social democrat, Simion Lucian Eduard.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com