Click pentru a te abona

Deputații au adoptat Legea anti-bullying. Violenţa psihologică, interzisă în şcoli

29 Shares

“Violența psihologică – bullying, este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, în mod constant și repetat, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane și vizează aspecte de discriminare și excludere socială,(…) ce se desfășoară în unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale”, potrivit actului normativ adoptat de deputați.

„Nu este o găselniță pentru a ne afla în treabă, cum, poate ar fi tentați să spună unii. Vorbim despre un proiect de lege care s-a născut din necesitate: sunt foarte mulți părinți care ne-au atenționat, ne-au adresat petiții în care reclamă faptul că la școală și chiar la „grădi” copii se confruntă cu agresiuni de tot felul” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună după ce a susținut o declarație politică în acest sens.

„Unii dintre noi suntem părinți și cunoaștem foarte bine acest fapt care se petrece în toate zonele țării. Denumirea generică de „violență pshihologică – bullying” se referă la acțiunea sau la seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice săvârșite cu intenție, în mod repetat. Din nefericire, școlile din România nu au fost ferite de aceste tipuri de comportamente, ci dimpotrivă: potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, România se situează pe locul al 3-lea la capitolul violență pshilohogică – bullying,  în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat acest fenomen.

Identificarea din timp a acestor manifestări agresive, violente ale copiilor și adolescenților este esențială pentru a putea interveni și limita aceste tipuri de manifestări. De aceea este imperios necesar cooptarea unor specialiști cu vaste și temeinice cunoștințe în domeniu.

Vorbim de o formă specifică a violenței școlare care cuprinde toate formele de manifestare a agresivității iar Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, care va modifica Legea educației naționale, dă o definiție extinsă acestui tip de violență psihologică întâlnită.

Personalul didactic va beneficia, în cadrul programelor de formare continuă, de sesiuni de informare/cursuri de perfecţionare referitoare la problemele legate de violenţa psihologică – bullying, în vederea dobândirii de competenţe în procesul de identificare a acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale adecvate.

Este clar că bullying-ul inflențează negativ dezvoltarea copiilor noștri, atât pe plan educațional cât și pe plan emoțional. Copiii care sunt victimele acestui tip de violență pshilogică se pot confrunta cu scăderea încrederii în sine, cu depresii, rezultate mai slabe la învățătură, abandon școlar, iar în unele cazuri se ajunge chiar la sinucideri (!)

Este o responsabilitate pe care trebuie să ne-o asumăm atât în calitate de demnitari cât, mai ales în calitate de părinți să protejăm copiii de tot ce le împiedică o dezvotlare armonioasă, o copilărie, o adolescență firească, frumoasă, normală. Este strict interzisă violența psihologică, agresiunea de orice fel în școlile noastre. Avem obligația de a le asigura copiilor noștri un mediu prietenos și sănătos în care să învețe, să se dezvolte, să evolueze” a continuat deputatul Mirela Furtună, unul dintre susținătorii determinați ai acestui proiect de lege adoptat în plen.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com