Click pentru a te abona

Deputați PSD Tulcea au donat cărți și dicționarul Ucrainean – Român, Centrului de Informare al României din Izmail

0 Shares

În perioada 22.09 – 24.09. 2017, Deputații Simion Lucian Eduard și Mirela Furtuna s-au deplasat la Izmail – Regiunea Odesa, Ucraina, la invitația Primăriei orașului Izmail de a participa la festivitățile prilejuite de Zilele orașului.

Urmare a bunelor relații de cooperare dintre Județul Tulcea, România și orașul Izmail, Ucraina, din delegația română care a facut deplasarea oficială au făcut parte : președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, secretarul de stat Veaceslav Saramet din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, viceprimarul municipiului Tulcea , Andaluzia Luca, Consulul de la Consulatul general al Romaniei la Odesa,Denisa Gabor, președintele Uniunii Ucrainenilor din România  Filiala Tulcea, Dumitru Cernencu,Ambasadorul Ucrainei in Romania, E.S. Oleksandr Bankov și o delegație a Primariei sect 4 București condusă de Primarul Daniel Băluță . Cu acest prilej s-a semnat Înțelegerea de cooperare între Sectorul 4 al Municipiului București din România și orașul Izmail din Ucraina.

După liturghia de la Catedrala Svyato-Pokrovsky,   am depus, într-un cadru solemn, omagiul nostrum și buchete de flori la Monumentul dedicate fondatorului Izmail, Sergey Tuchkov și la Monumentul Eroilor Români, refăcut cu efortul susținut al administratiei locale și sprijinul necondiționat al Primarului orașului Izmail, Andrei Abramchenko, în consens și profund respect față de istorie.

Delegația română a vizitat Centrul de Informare al României din Izmail înființat la 16 decembrie 2016 de Guvernul României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, aflat astăzi sub coordonarea Universității Umaniste de Stat din Ismail si intr-o comunicare permanentă cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Pro-rectorul universității, d-na Colțun Natalia a subliniat faptul că acest  Centru este un instrument util în procesul de extindere a prezenței limbii române în regiunea Odessa și de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească în zonă. A manifestat interesul de a deschide un centru similar ucrainean în cadrul Universității „Dunărea de jos” din Galați.

Aici, Deputațul de Tulcea, Simion Lucian Eduard și Deputatul de București , Furtună Mirela au donat 50 de Dicționare“Ucrainean – Român”și un fond de cărți în limba română adunate  cu sprijinul prietenilor si colaboratorilor tulceni.

Avem promisiunea utilizării acestora în scopul promovării limbii și culturii românesti în rândul cetățenilor de etnie română din regiunea Odesa.

Deplasarea de la Izmail a marcat o nouă etapă a bunelor relații de colaborare și cooperare dintre orașul Izmail, Ucraina, Județul Tulcea si Municipiul București, România.

Simion Lucian Eduard, Deputat PSD Tulcea (cp)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com